Sport 18 Martie 2008 04:47
Afaceristul Fathi Taher a declarat ca a ajuns la un acord cu George Copos in privinta preluarii actiunilor clubului Rapid si e doar o chestiune de timp pana va deveni oficial proprietarul gruparii din Grant.

"Avocatii mei sunt acolo si lucreaza la acest caz. Eu nu o sa merg sa discut cu domnul Copos pentru ca acolo sunt profesionisti care se ocupa de acte. Eu am discutat cu domnul Copos, ne-am inteles, sa vedem cand vom semna. Cand o sa fie gata o sa anuntam. Vin sigur la Rapid, iar George nu va pleca de la club. El este cel care se va ocupa in continuare de fotbal. Eu vreau sa investesc la acest club pentru oamenii care iubesc foarte mult aceasta echipa. Sunt sigur ca ma voi intelege cu galeria, deoarece eu ceea ce promit si fac. Iar daca nu ma voi tine de cuvant, galeria are dreptul sa ma conteste. Eu cred ca Rapidul are sanse sa ocupe locul doi si voi fi in tribuna la meciul cu Steaua si voi sta intre prietenii mei, Gigi Becali si George Copos", a spus Taher, citat de Romania Libera.

Se vehiculeaza ca Fathi Taher negociaza cu George Copos pentru 80% din actiunile clubului Rapid.
Gardianul anunta ca prima masura a afaceristului iordanian din postura de patron al Rapidului va fi pastrarea lui George Copos in functia de presedinte. „Dansul a fost totdeauna langa aceasta echipa si va ramane langa noi. E om de fotbal, stie ce se intampla in acest sport si am mare incredere in el. El va conduce clubul, iar noi il vom finanta si vom asigura toate conditiile necesare performantei”, ne-a spus Fathi Taher.

Iordanianul a declarat ca are deja pregatit noul staff administrativ al Rapidului.
"Singur vin la Rapid, iar Copos nu va pleca! El se va ocupa de fotbal, iar eu de investitii. Sunt multi oameni care iubesc Rapidul si sunt convins ca ma voi intelege cu galeria. Voi fi in tribuna la meciul cu Steaua si voi sta cu Gigi Becali si cu George Copos", citeaza Ziua. In schimb, George Copos n-a dorit sa comenteze anuntul lui Taher: "Nu pot sa spun nimic acum!"

Nici postul de antrenor nu va scapa de reforma lui Taher, Rednic urmand sa fie inlocuit cu un tehnician strain.

Potrivit Evenimentul Zilei, Taher nu este la prima tentativa de a prelua Rapidul. In 1992 se intelesese cu George Copos sa devina impreuna actionarii clubului, urmand sa detina cate 50 la suta in schimbul a 40.000 de dolari de fiecare. Taher s-a retras, Copos a devenit patron, iar acum ii vinde echipa aceluiasi partener.

Oficialii din fotbal, au pareri diferite in ceea ce priveste aceasta presupusa preluare. Dumitru Dragomir a declarat pentru Ziarul: „daca Taher a preluat intra-devar pachetul majoritar, atunci Rapid a intrat pe mana unui milionar adevarat. Nu stiu daca va fi mai bine sau mai rau pentru giulesteni.”

In schimb, nici George Copos si nici Jean Valvis nu au dorit sa comenteze pe marginea acestui subiect pana la semnarea actelor, scrie Adevarul. Fathi Taher a virat deja in contul Rapidului aproape 40.000.000 de euro si va putea face ce va dori in Giulesti abia din vara. In plus, surse din jurul clubului au dezvaluit ca George Copos va mai primi o suma de bani in cazul in care Rapidul se va clasa pe un loc de Liga Campionilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.