Sport 14 Martie 2008 03:29
Bayern Mnchen este principala favorita la cucerirea trofeului, cu toate acestea, Cosmin Contra este optimist, declarand ca formatia sa, Getafe, poate castiga Cupa UEFA.

"Pentru noi este o realizare ca am ajuns in primele opt echipe ale competitiei, insa de acum inainte se poate intampla orice, putem chiar castiga trofeul. Oricum, trebuie sa avem noroc la tragerea la sorti, Bayern München trebuie evitata pentru ca este cea mai puternica echipa din competitie. La Getafe scriem in fiecare zi istorie. Nimeni nu credea acum patru ani ca putem ajunge aici. Echipa nu are limite, am batut-o pe Benfica fara drept de apel", a declarat Cosmin Contra, citat de Cotidianul.

Potrivit Romania Libera, internationalul roman a adaugat ca Laszlo Sepsi i-a lasat o impresie buna dupa dubla cu Benfica: "Sepsi este un jucator tanar, de viitor. Daca va juca mai mult acolo, are sanse sa ajunga departe. Pe viitor poate fi o solutie si pentru nationala, mai ales ca pe partea stanga suntem cam descoperiti. I-am urat lui Sepsi multa bafta si, mai ales, multa sanatate".

Contra nu se teme de o confruntare cu Adrian Mutu, considerand ca echipa sa nu ar avea nici un fel de probleme: "Vreau un duel cu Adi Mutu in finala, nu in aceasta faza, pentru ca unul dintre noi ar trebui sa iasa din Cupa UEFA. Fiorentina este o echipa buna, dar nu am avea de ce sa ne temem".

Getafe a castigat acasa, cu 1-0, partida-retur cu Benfica Lisabona, o legenda a fotbalului (dubla castigatoare a Ligii Campionilor si de cinci ori finalista).

Este o premiera pentru echipa lui Contra, care a ajuns in „sferturile“ unei competitii europene, avand pe banca tehnica un antrenor numit la inceputul acestui sezon, danezul Michael Laudrup. Evenimentul Zilei relateaza ca Getafe este singura reprezentanta a Madridului ramasa in toate competitiile in care a fost angrenata de la inceputul sezonului (campionat, Cupa Spaniei si Cupa UEFA).

Si Fiorentina, fara Adrian Mutu, accidentat, s-a calificat miercuri in sferturile de finala ale Cupei UEFA, dupa un meci spectaculos impotriva englezilor de la Everton, terminat cu scorul de 4-2. Victoria a fost posibila in urma loviturilor de departajare. Dupa un meci plin de evenimente, in care englezii au reusit sa remonteze avantajul din tur al italienilor (2-0), si doua reprize de prelungiri, in care ambele formatii n-au indraznit sa atace decisiv, la loteria loviturilor de pedeapsa coechipierii lui Adrian Mutu au avut nervii mai tari si un portar in zi de gratie, in persoana lui Frey. Curentul anunta ca, pentru Everton au ratat Yakubu si Jagielka, Fiorentina inscriind prin Pazzini, Montolivo, Osvaldo si Santana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.