Cristi Chivu, capitanul echipei nationale de fotbal a Romaniei si fundasul formatiei italiene AS Roma, continua seria accidentarilor. Ultima il va tine departe de gazon pina-n aprilie 2005. Deunazi, Ioan Becali, impresarul aparatorului, a facut o declaratie cu tilc: "Nu s-a umplut paharul in cazurile lui Chivu, Lobont sau Pancu, precum la Mutu!". Becali confirma astfel supozitiile ca nici Chivu nu este usa de biserica, acesta ducind o viata extrasportiva dezordonata.
Un preparator fizic din fotbalul romanesc a explicat, sub protectia anonimatului, de ce Chivu se accidenteaza asa de usor: "Chivu nu face recuperarea cum trebuie! Nu se odihneste suficient noaptea, iar medicamentele pe care le-a luat, printre care aminoacizi, l-au facut casant. Oasele i se rup usor. In plus, doctorul Pompliu Popescu le administreaza jucatorilor la lotul national medicamente puternice. Jucatorii se simt in forma pe moment si nu mai fac cum trebuie recuperarea. Pe deasupra, Chivu e si plinut, iar Pompiliu Popescu ezita sa-l cintareasca la lot sau sa-i spuna acest lucru. Asa se explica accidentarile la degetele picioarelor. Si nu numai. Chivu are dese rupturi musculare avind aceleasi cauze". De-a lungul timpului, medicul nationalei a avertizat de mai multe ori ca fotbalistul are nevoie, inainte de meci, de o foarte buna incalzire, iar dupa partida - de o recuperare ca la carte. "Cristi are masa musculara la picioare foarte dezvoltata. Daca nu e "preparat" cum trebuie, poate suferi mai repede rupturi musculare decit altii".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.