"S-a deschis sezonul de vanatoare. Englezii vor veni la Torino iar noi ii vom macelari"; "Razbunarea va avea loc la Torino. Sa nu aveti mila" sunt cateva din mesajele prin care italienii le-au urat bun venit englezilor

Meciul din Liga Campionilor, din aceasta seara, dintre Juventus si Liverpool, se anunta foarte incins. Si asta nu din cauza rezultatului din tur, victorie la limita a englezilor, scor 2-1, ci din cauza suporterilor. Ura dintre fanii celor doua echipe dureaza de 20 de ani, de la episodul Heysel, iar astazi va cunoaste un nou episod. Aproximativ 3000 de suporteri englezi au facut deplasarea in Italia si, inainte de plecare, oficialii clubului Liverpool i-au avertizat pe fani sa incerce sa evite conflictele cu italienii.

"Sa nu incepeti sa strigati pe strazi sau sa aratati culorile clubului pentru ca fanii echipei Juventus abia asteapta sa fie provocati si sa inceapa bataia. Stati in grupuri si evitati zonele limitrofe. Stiu ca nu veti fi primiti cu bratele deschise pe stadionul Delle Alpi, dar tot e mai bine decat sa ramaneti blocati in oras", i-a avertizat directorul executiv al clubului Liverpool, Rick Parry.

Mai mult de 1000 de carabinieri vor fi prezenti pe stadion pentru asigurarea ordinii, iar acestora li se vor alatura politisti din ambele tari. In plus, de cateva zile, politistii italieni supravegheaza site-urile suporterilor celor doua echipe pentru a-i identifica pe "hooligans".

"Prieteni? Tu nu realizezi ce s-a intamplat acum 20 de ani? 39 de suporteri ai Juventusului au fost macelariti de nenorocitii de suporteri englezi"; "S-a deschis sezonul de vanatoare. Englezii vor veni la Torino iar noi ii vom macelari"; "Razbunarea va avea loc la Torino. Sa nu aveti mila" sunt doar cateva dintre mesajele care circula pe site-urile fanilor italieni.

Adjunctul sefului politiei din Torino, Giuseppe Petronzi, a recunoscut ca meciul de astazi este dificil. "Suporterii lui Liverpool care au facut calatoria cu ajutorul clubului vor fi dusi direct la stadion, dar ne este teama de cei care calatoresc singuri", a spus Petronzi.

Jucatorii, in schimb, nu par atat de implicati precum fanii, principala lor grija fiind partida. Din tabara engleza va lipsi chiar capitanul Gerrard, care s-a accidentat la muschii adductori in ultima etapa de campionat. "Chiar daca nu pot juca sunt convins ca putem obtine un rezultat ce ne va permite sa ne calificam in semifinale. Liverpool a demonstrat si in alte partide, din acest sezon, ca se pot descurca si fara mine in teren", a declarat Steven Gerrard.

De partea cealalta, Pavel Nedved este convins ca echipa sa nu va mai repeta greselile din meciul tur. "Meciul tur ne-a invatat un lucru important: nu trebuie sa "dormim" in prima parte a meciului. Trebuie sa incercam sa marcam, dar, in acelasi timp, sa fim atenti la faza defensiva", a marturisit Nedved. Partida dintre Juventus si Liverpool va incepe la ora 21.45 si va fi transmisa in direct de catre ProTv. In celalalt meci al serii se vor intalni PSV si Lyon.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.