Victoria prahovenilor in finala Cupei FIBA, 75-74 cu Lokomotiv Rostov, l-a impresionat pana si pe primul om al statului. Presedintele Traian Basescu a luat legatura cu Federatia Romana de Baschet si cu Sebastian Ghita, patronul lui Asesoft, urmand a stabili in cateva zile o data la care seful statului sa se intalneasca cu eroii ploiesteni. Altfel, clubul Asesoft a intrat in disputa cu Politia dupa ce a acuzat fortele de ordine ca au jefuit cadavrul lui Toni Alexe, decedat la 21 ianuarie, de suma de 4.000 euro.

Desi ancheta s-a declansat imediat, dosarul nu s-a finalizat, sotia lui Toni fiind purtata degeaba pe drumuri la Ploiesti, pentru declaratii, de patru ori. in ultimul timp, conducatorii, jucatorii si prietenii gruparii ploiestene au fost vanati, primind amenzi - unele justificare, altele nu - pentru nerespectarea traficului rutier. Bomba a venit ieri: un specialist pirotehnist, director al unei firme bucurestene, acuza clubul prahovean de nerespectarea regimului armelor si munitiilor la organizarea focului de artificii din centrul orasului, din fata Palatului Administrativ, loc unde s-a desfasurat duminica noaptea, ad-hoc, sarbatorirea castigarii FIBA Cup: "Firma care a organizat petrecerea si cei care au aruncat artificii sunt pasibili de o amenda de 100.000.000 lei. N-au avut nici o aprobare, nici de la Primarie, nici de la Pompieri, nici de la Politie! Am sesizat IGP pentru a se lua masuri! Legea e aceeasi pentru toti, chiar daca le inteleg bucuria".

Conducerea clubului sustine ca totul e o aberatie. "S-a intamplat fara premeditare si n-am angajat nici o firma. Au avut cativa suporteri artificii si le-au lansat in aer. Telefonic, am primit aprobarile necesare. Cine a spus asa ceva, are o minte ingusta. E ca in bancul cu Bula, paznic la "lacul de romani": cum se ridica unul, vin doi sa-i dea in cap sa-l inece! Voi plati eu orice amenda s-ar da!", a declarat patronul Sebi Ghita.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.