Patronul "militarilor" se teme de legea evaziunii fiscale si intentioneaza sa cedeze conducerea clubului unui om de finante

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat ieri ca intentioneaza sa cedeze actiunile pe care le are la gruparea din Ghencea, pentru a nu mai avea o functie oficiala. "Trebuie sa fiu foarte atent, ma retrag din toate activitatile, m-am retras de la Fundatia Crestina "Gigi Becali", nu mai sunt eu presedinte, de la Steaua ma retrag, sa nu mai fiu presedinte al Consiliului de Administratie. Este posibil sa cedez si actiunile si o sa fiu un patron care nu are treaba cu societatea, doar dau banii la jucatori, banii mei, nu ai societatii. N-o sa mai figurez in acte si n-o sa aiba nimeni ce sa-mi faca, numele meu nu mai poate fi legat de club", a spus Becali.

Acesta a subliniat ca nu mai vrea sa aiba drept de semnatura in numele FC Steaua. "Am multi dusmani si sunt vanat, imi spune multa lume. Vor incerca sa-mi gaseasca nod in papura. Pana acum, in afaceri si in fotbal n-au ce sa-mi gaseasca. Acum, au aparut noi legi, iar eu nu sunt contabil, pot sa semnez ceva si contabilul sa greseasca, iar atunci trebuie sa raspund, ca presedinte al CA. Voi pune presedinte un om de specialitate, care sa semneze si sa raspunda, eu nu mai vreau sa semnez", a spus Gigi Becali.

Patronul FC Steaua a precizat ca viitorul presedinte al CA nu are nici o legatura cu fotbalul. "Va fi un om de finante, cu fotbalul se ocupa Mihai Stoica. Pentru evaziune fiscala se vor da pedepse intre 6 luni si 20 de ani de inchisoare. Pe mine nu ma va afecta, pentru ca vreau ca toata lumea sa plateasca taxe si impozite. Faci evaziune, la puscarie!", a comentat Becali.

Plata "la negru" nu mai tine

Gigi Becali a precizat ca in CA s-a luat decizia ca FC Steaua sa nu primeasca bani imprumut de la persoane fizice sau banci, pentru ca nu are cum sa-i inapoieze. Patronul stelist a mai spus ca "jucatorii au semnat ca au renuntat la drepturile financiare. Eu o sa fiu baiatul bun care da banii la jucatori, atat". Prin aceasta manevra, fotbalistii evita plata impozitelor (vor fi platiti "la negru"), insa nu pot scapa de controale ale Fiscului care le vor cere sa-si explice averile. Astfel, daca un jucator nu primeste in acte bani suficienti care sa-i justifice bunurile achizitionate (masini, case, vacante etc.), el risca sa intre sub incidenta legii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.