Sport 11 Martie 2008 05:13
Cristian Chivu s-a refacut si a inceput sa se antreneze, fiind la dispozitia echipei sale pentru meciul de astazi cu Liverpool.

Capitanul echipei nationale a Romaniei a declarat, pentru Gardianul, ca este pregatit sa joace. „De doua zile ma antrenez alaturi de coechipieri si nu am avut nici un fel de probleme. Mai simt o durere usoara, dar este suportabila si cred ca pot face fata in teren. Sunt la dispozitia echipei si a antrenorului“, a spus Chivu, care s-a accidentat la umarul stang in urma cu o saptamana.

Internazionale Milano va intalni astazi pe teren propriu formatia Liverpool, in mansa secunda a optimilor de finala ale Ligii Campionilor, intr-un meci transmis de Pro TV (21.45). In prima mansa, italienii au fost invinsi cu scorul de 2-0.

In plus, antrenorul Roberto Mancini il considera pe Chivu un jucator important pentru meciul cu Liverpool. „Marii fotbalisti, chiar daca nu sunt apti suta la suta, pot fi foarte utili unei echipe“, a spus Mancini, citat de Evenimentul Zilei.

Partida cu Liverpool (ora 21,45 - in direct la ProTV) se desfasoara in mansa secunda a "optimilor" din Liga Campionilor (2-0 pentru "cormorani" in tur). "Chivu ar putea sa fie supus unor infiltratii inainte de meci, pentru a nu mai simti durerea", a scris Ziua.

Potrivit Jurnalul National, vineri, la tragerea la sorti a meciurilor din semifinalele Cupei Romaniei, Ionut Lupescu isi exprima ingrijorarea vizavi de posibilitatea ca internationalul roman sa se opereze.
“Fara Chivu va fi greu la Euro. Nu m-au speriat accidentarile lui Mutu si Chivu pentru ca vin din fotbal si stiu ce inseamna, insa ne intristeaza, iar lucrul cel mai important ar fi ca pana la finalul campionatului sa avem toti jucatorii valizi. Cand esti accidentat nu te odihnesti, pentru ca ai de efectuat perioada de recuperare. Cristi chiar are o problema serioasa cu umarul si el va decide daca se va opera sau nu, e posibil sa piarda chiar tot sezonul, sincer sa fiu nu e prea placut. Daca se va opera ar fi foarte greu fara el la Euro", a spus Lupescu.

Cotidianul, scrie despre soarta celorlalti romani din fotbalul european.

Mutu, in schimb, mai face tusa la Fiorentina, antrenorul Cesare Prandelli declarind ca „intoarcerea sa o voi decide impreuna cu stafful medical pentru ca in aceasta perioada se joaca din trei in trei zile si trebuie sa cintarim foarte bine fiecare miscare“.

Tot in Italia, Radu Stefan evolueaza diametral opus fata de colegii de la Dinamo. Cotidianul „Il Tempo“ a scris ca fundasul roman a avut o prestatie de exceptie in partida pe care echipa Lazio Roma a cistigat-o duminica, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, in fata formatiei Livorno. „Dinamic si atent, Radu creste de la meci la meci. Din pacate, Amelia (n.r. - portarul echipei Livorno) i-a suflat bucuria golului in doua rinduri. A fost decisiv la faza golului doi, atunci cind i-a trimis un balon foarte bun lui Pandev, iar acesta l-a transformat in aur“, a scris sursa citata. „Ce ochi au avut observatorii clubului lazial, descoperindu-l in Romania pe acest tinar impresionant. Au platit un milion de euro pentru a-l aduce sase luni, dar cu siguranta Radu va ramine in capitala Italiei. A avut un duel pe partea stinga cu Pulzetti pe care l-a cistigat fara drept de apel“, a notat si goal.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.