Sport 11 Martie 2008 04:20
Steaua inainteaza, incet dar sigur. Cel putin asa pare, la prima vedere, in urma victoriei obtinute in deplasarea de la Targu Jiu. O victorie chinuita ce-i drept, dar care le-a adus stelistilor 3 puncte. In timp ce Rapidul a pierdut acasa cu Poli Timisoara (0-1).

Nici in cele mai frumoase vise ale sale nu credea Gigi Becali ca Steaua va avea o etapa (a XXII-a) atat de favorabila in lupta sa pentru a prinde mai intai locul 2 din clasament si apoi, daca se mai poate, chiar prima pozitie. si asta, pentru ca victoria Stelei in deplasarea de la Tg. Jiu, chinuita, urata sau cum o mai fi fost ea, a adus totusi trei puncte, in timp ce Rapid a pierdut acasa cu Poli Timisoara (0-1), iar Dinamo, FC Vaslui si Unirea Urziceni au remizat, tot pe teren propriu, cu Farul Constanta (0-0), U Cluj(0-0) si, respectiv, Universitatea Craiova (2-2). Altfel spus, Becali a "impuscat" in aceasta runda nu un iepure, ci chiar patru, relateaza Romania Libera.

Mircea Rednic a luat foc dupa ce Rapid a pierdut al doilea meci pe teren propriu, in acest campionat, in urma unor greseli de arbitraj. Contra CFR-ului, giulestenii au primit golul victoriei clujenilor din ofsaid, pentru ca acum, in partida cu Poli Timisoara, ei sa piarda tot in urma unei erori de arbitraj, mingea iesind in aut inainte de a ajunge in poarta. „S-au pierdut trei puncte total nemeritat. Nu vreau sa vorbesc despre arbitraj, dar sunt lucruri care nu sunt in regula, deoarece Badoi a centrat din afara terenului. Una era sa intri la pauza cu 0-0 si alta cu 0-1. A fost si acel hent al lui Canu la care domnul Cristi Balaj l-a intrebat pe asistentul care nu a vazut la jumatate de metru in fata lui, daramite la mijlocul terenului?”, citeaza Gardianul.

Eliminarea din Cupa Romaniei (trofeul statea de doi ani in Giulesti) a incins spiritele printre suporteri, astfel ca, duminica seara, dupa partida cu "Poli", fanii rapidisti au izbucnit din nou la adresa lui Rednic.
Acestia au cerut demisia antrenorului, i-au aplaudat pe fotbalistii banateni si i-au huiduit pe favoriti, cu exceptia lui Pancu, in momentul in care acestia au venit pentru a saluta galeria. In prima repriza, un grup de suporteri de la tribuna a II-a a scandat din nou impotriva lui Rednic. In minutul 80, aceiasi spectatori au cerut demisia "Puriului", iar scandarea a fost preluata si de galerie si, mai apoi, de toti spectatorii. Mai multi fani de la tribuna zero au lovit cu pumnii in copertina bancii de rezerve a Rapidului si au scandat trivialitati si la adresa lui Copos. "A pierdut deja doua meciuri acasa! Pai, daca ne bate si Steaua in Giulesti, nu stiu ce s-ar putea intampla! Cel mai bine ar fi ca Rednic sa plece", a spus Gigi Corsicanu', liderul suporterilor rapidisti, citat de Ziua.

Victoria cu 1-0 a echipei de fotbal Poli Timisoara in fata Rapidului le-a mers la suflet jucatorilor si oficialilor de la CFR Cluj, liderul din Liga I.

Ardelenii se bucura de esecul rapidistilor, care au iesit de buna voie si nesiliti de nimeni din lupta pentru titlu. „Va spun sincer ca mi-as fi pus toata averea la bataie pe victoria Rapidului“, a marturisit pentru Evenimentul zilei Ioan Andone, tehnicianul gruparii din Gruia. „Nu pot sa inteleg cum, dupa un insucces cu „U“ Cluj, Rapid a fost in stare sa calce stramb pentru a doua oara consecutiv pe teren propriu. Este de-a dreptul bizar“, a mai spus „Falcosul“.

Potrivit Jurnalul National, giulestenii se resemneaza, admitand ca Rapid a iesit definitiv din cursa pentru titlu. “Gata, acum s-a terminat! Nu ne-a mai ramas decat sa ne batem pentru locul doi”, a spus Dani Coman. “E greu sa recuperam diferenta de opt puncte care ne separa de CFR in acest moment, de aceea trebuie sa ne concentram pentru locul secund”, a declarat capitanul Vasile Maftei. “S-a dus locul intai pentru Rapid! Ne vom bate pentru locul doi cu Steaua, Dinamo si, binenteles, Poli Timisoara”, a conchis Copos.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.