Sport 10 Martie 2008 02:58
Meci de factura modesta, victorie in extremis – asa am putea defini, pe scurt, meciul de rugby disputat pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitala dintre echipele nationale ale Romaniei si Portugaliei, contand pentru Cupa Europeana a Natiunilor.
"Stejarii" au inceput partida in tromba, au fost chiar la un pas de eseu in primele minute, dar portughezii au profitat de erorile rugbistilor romani si au inscris trei lovituri de pedeapsa, autor Petro Cabal. La 0-9, in repriza secunda, nationala Romaniei a intrat mai motivata in teren, a inceput cursa de urmarire si de reducere a handicapului din prima repriza. Cu un minut inainte de finalul partidei, echipa Portugaliei conducea cu 15-14, dar, printr-un efort colectiv al pachetului de inaintare, Nicolae Nere a inscris eseul decisiv, iar Danut Dumbrava a transformat, astfel ca scorul final avea sa fie 21-15.

Cu toate ca scorul final nu reflecta realitatea din teren, romanii fiind deficitari in primul rand la loviturile de picior, scorul e cel care conteaza. "Important a fost faptul ca am marcat eseuri, ceea ce reprezinta frumusetea si atractia acestui minunat joc de echipa. Vrem sa castigam si cu Rusia in deplasare, iar pentru acest joc vom aduce cativa jucatori din Franta, precum Petre Cristian si Tincu, jucatori care au evoluat la Cupa Mondiala, dar si pe Ion Paulica din Anglia", ne-a declarat Mircea Paraschiv, managerul echipei nationale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.