Sport 10 Martie 2008 23:42
Vlad Hagiu a recunoscut ca Romania a pierdut din cauza sa. Presedintele si vicepresedintele vor sa-si dea demisia. seful LEN insista ca seful FRP sa nu demisioneze.
Dezamagire, tristete, neputinta, frustrare. Sunt doar cateva dintre sentimentele care i-au coplesit pe componentii nationalei de polo a Romaniei dupa incredibila infrangere, cu 8-9, suferita in fata Canadei, in sferturile de finala ale turneului preolimpic de la Oradea, insucces care le-a retezat ultima sansa de a ajunge la Beijing in vara. Cu ochii in lacrimi, nevenindu-le sa creada ce li se intampla cu adevarat, cei 13 baieti care s-au luptat timp de patru ani pentru a transforma visul oricarui sportiv in realitate au plecat invinsi chiar pe teren propriu de o echipa pe care in urma cu cateva zile o zdrobisera la o diferenta de zece goluri (16-6). Alaturi de ei, cu o reusita masca a neputintei si durerii pe fata, antrenorul Vlad Hagiu, "artizanul" marelui insucces! S-ar putea spune ca tehnicianul nu ar merita astfel de cuvinte, pentru ca in viata oricarui om exista si zile proaste sau ca a gresi este omeneste. Din pacate, Hagiu nu se poate bucura de circumstante atenuante, dupa atitudinea neprofesionista de care a dat dovada pe intreaga durata a turneului preolimpic, in general, si inainte de meciul cu Canada in special. Infrangerea suferita in fata Greciei, care a retezat prima posibilitate a Romaniei de a obtine accesul la JO, nu numai ca nu l-a mobilizat, dar nici macar nu l-a ingrijorat pe "marele" antrenor care a tratat superficial meciul cu Canada. "Ii pot bate pe canadieni si cu doi arbitri canadieni", i-a spus plin de sine Vlad Hagiu lui George Gaita, presedintele Federatiei de Polo, inainte de meci. Ingamfarea si lipsa veleitatilor de antrenor de nationala au iesit in evidenta in timpul intalnirii cu nord-americanii cand, la 2-0 pentru elevii sai, Hagiu a crezut ca se afla in fata unei victorii facile. Spre disperarea tehnicienilor cu experienta prezenti in tribune, Hagiu a facut greseli copilaresti de care adversarii au profitat. Echipa noastra, in lipsa unei coordonari competente de pe banca tehnica, a intrat in panica, nu a mai gasit culoarele favorabile de sut si a pierdut cel mai important meci al turneului. "Vlad Hagiu a demonstrat ca nu este facut pentru a fi antrenor la nationala. A demonstrat inca o data ca marii sportivi nu devin obligatoriu si buni antrenori", a declarat Cornel Marculescu, directorul executiv al Federatiei Internationale de Natatie (FINA), care a privit cu disperare din tribune neputinta lui Vlad Hagiu.

Parca pentru a se acoperi cu si mai multa rusine, dand dovada de o lipsa de coloana vertebrala de care multi nu-l credeau capabil, imediat dupa meci Vlad Hagiu a facut o declaratie-bomba: "Imi asum intreaga responsabilitate a infrangerii, sunt pregatit sa plec, dar consider ca au fost patru ani frumosi care se pare ca s-au uitat in aceasta seara neagra. Las o portita biroului federal sa se gandeasca". si asta in conditiile in care inainte de inceperea competitiei Hagiu declara ca, in cazul necalificarii, pe care insa nici nu o ia in considerare, isi va da demisia, considerand o datorie de onoare sa plece daca nu-si atinge obiectivul pentru care a fost adus pe banca tehnica a nationalei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.