Sport 8 Martie 2008 03:25
Marin Dodu, noul presedinte al „bancarilor", are ambitii mari dupa ce a cumparat clubul contra sumei de 4,9 milioane euro

In ciuda faptului ca nu are la fel de multi suporteri precum Steaua, Dinamo sau Rapid, Progresul este un club iubit. Are fanii sai, iar acestora le place sa afirme ca sunt diferiti de cei obisnuiti. Acestia chiar au reactionat prompt cand a aparut zvonul ca BNR intentioneaza sa dea echipa afara din Cotroceni. S-au coalizat si au aparut proteste, mesaje si chiar luari de pozitie zgomotoase.

Presedintele "bancarilor", Marin Dodu, promite nu numai ca Progresul nu se va desfiinta, dar dezvaluie si planurile sale de viitor. Dodu sustine ca tot el este actionarul majoritar al clubului Progresul, desi Constantin Iacov, cel care i-a vandut pachetul majoritar, sustinea zilele trecute ca va reveni in functia de conducere a teamului din Liga a II-a, pentru ca termenii contractului n-au fost respectati.

"Sunt actionarul majoritar al acestui club, presedinte al Consiliului de Administratie si pot dovedi oricand, cu acte, acest fapt. Domnul Iacov cred ca a stat prea mult in umbra, nu a mai fost bagat in seama de nimeni si de aceea a facut atata tam-tam. Iacov nu mai are nicio treaba cu Progresul".

Dodu a explicat si cum s-a realizat tranzactia dintre parti. "Din punctul meu de vedere, nu sunt deloc probleme. Prima transa de 500.000 de euro, din pretul total de 4.900.000 de euro, a fost achitata integral, conform intelegerii, iar restul sumei urmeaza a fi virata in rate. Deocamdata sunt in termenii contractului."

Datorii mari fata de BNR
Vizavi de problema legata de BNR, omul de afaceri a replicat: "Sunt anumite datorii fata de BNR de pe vremea in care conducea echipa Constantin Iacov. Apoi, dupa ce am preluat eu clubul, am virat imediat un miliard de lei pentru a le arata celor de la banca ce intentii am. Am avut trei intrevederi in ceea ce priveste concilierea cu BNR si am asteptat un raspuns, dar deocamdata nu s-a intamplat nimic".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.