Sport 8 Martie 2008 01:18
Desi galeria Rapidului si cea a lui Poli sunt prietene, timisorenii vin la Bucuresti sa ia puncte valoroase in lupta pentru Cupa UEFA, chiar daca acest lucru va insemna scoaterea echipei din Giulesti din lupta pentru titlu.

Considerat a fi derby-ul etapei, meciul de duminica (ora 20.30, Kanal D) dintre Rapid si Poli se anunta a fi unul dintre cele mai incinse ale ultimilor ani, ambele formatii avand nevoie de puncte ca de aer pentru a se mentine in graficul pentru obiective. Daca giulestenii chiar nu au alta varianta cu exceptia victoriei, orice alt rezultat fiind considerat un dezastru, baietii lui Dusan Uhrin Jr. s-ar multumi si un egal.

„Cu siguranta ca va fi un meci greu, iar principala noastra problema este incertitudinea in privinta primului 11. Ganea este suspendat, iar Borbely si Bucur sunt in continuare incerti. Nu este un meci simplu si vrem sa jucam ofensiv, pentru ca tn primul rand ne dorim victoria. Daca ne multumim sau nu si cu un egal vom vedea doar dupa aspectul jocului”, a spus Uhrin. De partea cealalta, Mircea Rednic a precizat ca victoria este „vitala” pentru formatia sa: „Este un meci foarte important pentru noi, mai ales ca venim dupa o victorie mare cu Otelul. Ar fi pacat sa nu castigam duminica. Nu mai avem voie sa facem pasi gresiti, noi vorbim de Steaua si CFR, dar pierdem puncte cu echipele mici. Avem nevoie de victorie”.

Iancu nu vine la meci
Desi a precizat ca este posibil sa se retraga de la Poli in aceasta vara, luand in calcul chiar inaintarea unei oferte de cumparare a Rapidului, Marian Iancu isi doreste ca actuala sa echipa sa plece invingatoare din Giulesti. „Legat de Rapid, a fost doar un gand, doar o idee. De aici si pana la o oferta concreta e cale lunga. Nu as vrea sa existe dubii, imi doresc din suflet sa batem duminica pe Rapid. Stiu ca plecam cu sansa a doua, dar nu as vrea nimic mai mult decat sa invingem”, a precizat Iancu. Cu toate acestea, omul de afaceri nu va fi prezent la partida, din superstitie: „Sunt destul de suparat si prefer sa stau acasa. Si in plus nu merg din superstitie, in deplasare, cand m-am dus, am cam luat bataie. Desi in Giulesti nu prea pot spune asta, pentru ca acolo am eliminat Steaua. Prefer sa nu merg la meci”.

Griffiths, 6 luni in China
Reintors in aceasta iarna dupa imprumutul la FC Liaoning (China), atacantul australian Ryan Griffiths nu a facut prea multi „purici” in Romania, urmand a pleca pentru inca jumatate de an la formatia chineza. Fotbalistul nu a reusit sa il convinga pe Mircea Rednic ca merita sa joace, desi in meciurile amicale a avut prestatii destul de bune. „Pe Ryan Griffiths nu l-a dat nimeni afara, el a ales sa paraseasca Rapidul. A plecat sub forma de imprumut pana in luna noiembrie la echipa din prima liga chineza, FC Liaoning”, a declarat directorul general al Rapidului, Grigore Sichitiu. Din aceasta tranzactie, giulestenii vor castiga 200.000 de euro.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.