Sport 7 Martie 2008 04:53
Doar 28 de secunde i-au lipsit nationalei Romaniei pentru a incheia la egalitate cu Grecia, in al patrulea meci al grupei A a turneului preolimpic de la Oradea, golul lui Thomasos, care a asigurat victoria elenilor cu 8-7 (3-2, 1-1, 1-0, 4-3), intristand intreaga asistenta.
Un scor nedecis ar fi favorizat echipa noastra, care urma sa intalneasca in ultimul joc Kazahstanul, in timp ce Grecia joaca impotriva Rusiei, sustinuta de un miliardar de la Moscova, venit cu avionul personal pentru a vedea daca favoritii sai merita sustinerea financiara. Cum diferenta de golaveraj era favorabila grecilor cu opt reusite, romanii aveau nevoie de o victorie la mai multe goluri, care i-ar fi adus pe primul loc calificant la JO. Acum, insa, facem alte calcule: Rusia sa invinga Grecia, dar nu la mai mult de patru goluri, iar Romania sa intreaca echipa Kazahstanului. Altfel, grecii raman pe primul loc, iar tricolorii trebuie sa bata Canada, pentru a-si atinge obiectivul-calificarea la JO.

Partida cu Grecia, la care au asistat Emeric Ienei si Iuliu Muresan (acesta din urma sosit pentru a-si vedea fiul adoptiv, Tiberiu Negrean), a fost extrem de tensionata si echilibrata. Prima reusita i-a apartinut lui Cosmin Radu, care a inscris in min. 3, dupa eliminarea lui Schizas. In faza urmatoare, Fl. Bonca a faultat, fiind scos din joc pentru 24 de secunde, oaspetii egaland prin Afroudakis, dupa care Kokkinakis si-a dus echipa in avantaj, gratie unui sut cu apa. Spre deziluzia numerosului public, grecii s-au distantat prin golul lui Ntoskas, dar Radu a redus scorul in penultimul minut al primului sfert. Si tot el a readus bucuria in tribune, inscriind din superioritate, la inceputul celui de-al doilea sfert. A urmat apoi eliminarea lui Kadar, Ntoskas a profitat si a modificat tabela la 3-4, grecii incheind repriza cu un sut in bara. In al treilea sfert nu s-a marcat decat o singura data, Busila trimitand mingea sub bara, ratand spre final o superioritate. In ultima repriza am condus cu 5-4 prin punctul lui Edward Andrei, dar elenii au preluat conducerea in urma reusitelor lui Theodoropoulos si Afroudakis. Bonca a restabilit egalitatea, Kokkinakis a valorificat o superioritate, iar Radu a inscris al patrulea gol al sau, in min. 31, intr-o situatie similara. Totusi, n-am reusit sa valorificam penultimul atac, Nenciu primind un gol parabil de la Thomakos, cand tabela indica min. 31,32 sec, dupa care nu s-a mai petrecut nimic. Grecia a castigat si s-a distantat la doua puncte de Romania. Evident necajit, antrenorul Vlad Hagiu a apreciat ca grecii au avut mai multa sansa. Cu putin noroc, considera el, daca Rusia invinge Grecia, iar noi castigam cu Kazahstanul, facem schimb de locuri si obtinem calificarea dorita. Oricum, pozitia secunda n-o putem pierde, urmand sa intalnim din nou Canada (ca la Mondialele de la Melbourne), de data asta miza fiind biletele pentru Beijing, partida fiind programata asta-seara, de la ora 19.00.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.