Sport 7 Martie 2008 04:51
Dupa o etapa care ne-a oferit derby-ul Steaua-CFR Cluj, umbrit de doua imense gafe ale arbitrului Alexandru Tudor, campionatul Ligii I continua cu noua confruntari din etapa a 22-a, dintre care doar una pare mai deosebita, partida din Giulesti dintre Rapid si “Poli” Timisoara. In rest vom avea un asalt tot mai disperat al echipelor amenintate cu retrogradarea, asupra celor care au acumulat suficiente puncte pentru a juca relaxate, dominate de gandul preamaririi sau al plimbarii prin Europa! Dar sa le luam pe rand si sa spunem cateva cuvinte despre fiecare dintre meciurile etapei, care incepe vineri si se termina duminica seara.

Unde s-a ascuns Cartu?
La Mioveni vine Gloria lui Padureanu si Sabau. Ambele grupari sunt necajite. Dacia pentru ca a luat-o pe coaja de la Dinamo, Gloria pentru ca n-a putut sa bata la Reghin team-ul lui Dorinel Munteanu! Suparat pe cativa dintre jucatorii care, in opinia lui, au jucat in dorul lelii, Sorin Cartu a plecat de la echipa. A revenit miercuri. Asa ca Gloria intalneste o Dacie pe picior gresit si s-ar putea sa profite. In celalalt meci al zilei, liderul CFR primeste replica celeilalte Glorii din campionat, cea din Buzau. Esecul din meciul cu Steaua i-a adus, probabil, cu picioarele pe pamant pe cei din Gruia, dar Gloria lui Stefan Stoica nu e usor de invins.

Steaua intalneste alti portughezi...
Invingatoarea liderului poposeste langa Poarta Sarutului pentru a le da o lectie si portughezilor adusi de Marin Condescu la Tg. Jiu. Bucurestenii sunt mari favoriti, dar gorjenii, pregatiti din nou de Eugen Neagoe, spun ca-si vor vinde foarte scump pielea. UTA, cu Zaharia si Oprita in angrenaj, vizeaza prima victorie a primaverii in duelul lor cu galatenii lui Petre Grigoras. Otelul este o nuca tare chiar si fara Paraschiv si Brujan, eliminati in partida cu Rapid. In al treilea meci al zilei, Unirea va intalni Universitatea Craiova. Dupa cum se prezinta lucrurile, nu se pune decat problema scorului cu care vor invinge baietii lui Dan Petrescu. Si asta pentru ca echipa italianului Nicolo Napoli nu stie nici sa atace nici sa se apere!?

Prieteni-prieteni, dar la mijloc sunt punctele!
Patru partide foarte interesante au fost programate pentru duminica. Mai intai moldovenii din Copou ii intalnesc pe moldovenii de langa Ceahlau. Ionut Popa contra lui Viorel Hizo. Se va juca la “rupere” sau la “prietenie”? Vom vedea. Eu inclin spre prima varianta. Vasluiul lui Porumboiu si Dorinel Munteanu, vizand Cupa UEFA, nu vor avea nicio mila pentru “U” Cluj. Povestea din Giulesti nu se va mai repeta, acolo a fost meciul vietii lui Dorin Goga! Cu Gigi Multescu la timona, Dinamo intalneste pe Farul, revigorata dupa neasteptatul succes de la Piatra Neamt. Gheorghe Multescu si Ion Marin sunt doi fosti dinamovisti si au ramas doi buni prieteni. Asa o fi, dar acum “branza-i pe bani”. Cele trei puncte sunt foarte importante pentru ambele formatii, dar mai ales pentru Farul.
In sfarsit, in Giulesti, se vor afla fata-n fata doua echipe care se stimeaza si se pretuiesc. Rapid vrea in Europa Ligii Campionilor, “Poli” in Europa Cupei UEFA. E o partida derby. Vestiarul Rapidului s-a linistit, patronul Copos da insa semne de nervozitate. Va castiga Pancu si ai lui sau balanta se va inclina de partea timisorenilor?
Va fi o etapa cu asaltul celor in suferinta asupra celor.... bogati in puncte!

Programul meciurilor
Azi
Mioveni–Bistrita (ora 19.00, Telesport)
CFR Cluj–Buzau (ora 20.30, Kanal D)
Maine
UTA – Otelul (ora 15.30, Telesport)
Urziceni–Craiova (18.30, National TV)
Pandurii–Steaua (ora 20.45, Antena 1)
Duminica
Iasi – Ceahlaul (ora 14.00, TVR 1)
Vaslui– “U” Cluj (ora 15.30, Telesport)
Dinamo–Farul (18.30, National TV)
Rapid – Timisoara (ora 20.30, Kanal D)

Etapa viitoare

Vineri, 14 martie
Bistrita - Dinamo (ora 15.00, Kanal D)
Farul - Poli Iasi (ora 19.00, Telesport)
Sambata, 15 martie
Buzau - Pandurii (ora 15.30, Telesport)
Timisoara-UTA (ora 18.30, National TV)
Ceahlaul-CFR Cluj (ora 20.45, Antena 1)
Duminica, 16 martie:
Otelul - FC Vaslui (ora 15.00, TVR 1)
Craiova - Rapid (ora 15.30, National TV)
“U” Cluj - Mioveni (ora 15.30, Telesport)
Steaua - Urziceni (ora 20.30, Kanal D)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.