Sport 6 Martie 2008 02:31
Peste 200 de jurnalisti, majoritatea straini, au asistat ieri la inaugurarea Satului Olimpic, situat in nordul orasului Beijing, capitala celei de-a 29-a editii a Jocurilor Olimpice de vara, gazduite de China in perioada 8-24 august.

Intins pe o suprafata de 66 de hectare, miniorasul construit de chinezi va fi la vara resedinta a 16.000 de sportivi si oficiali din intreaga lume.

Orasul ecologic
Dupa Olimpiada, „Beijing Olympic Green", asa cum a fost botezat satul olimpic, va fi transformat intr-un cartier al capitalei Chinei. Din acest motiv, proiectul a fost conceput dupa toate regulile comuniste, cu blocuri destul de ingramadite si incaperi mici. Liu Rong, reprezentantul firmei care a finalizat lucrarile, a tinut sa laude in fata jurnalistilor occidentali caracterul ecologic al satului olimpic. La „Beijing Olympic Green", energia alternativa va fi cea care va pune in miscare totul, iar apa va fi livrata printr-un sistem de alimentatie rational.

Organizatorii sunt convinsi ca sportivii si oficialii delegatiilor prezente la Olimpiada se vor simti foarte bine in cele 9.000 de camere din complex, cele mai multe dintre ele duble. Chinezii spun ca s-au gandit inclusiv la confortul unor sportivi precum supervedeta Yao Ming, baschetbalistul de la Houston Rockets, care masoara 2,29 metri! Sportivii de talia pivotului nascut la Shanghai in urma cu 27 de ani vor avea la dispozitie paturi speciale. In urma cu patru ani, Grecia dadea emotii Comitetului International Olimpic dupa ce se dovedea incapabila sa finalizeze lucrarile de infrastructura la termenul stabilit.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.