Romania Libera anunta ca afaceristul de origine iordaniana a avut o discutie cu Copos, dar nu s-a semnat nimic, pentru ca George Copos s-a razgandit si nu mai renunta la clubul giulestean. "Am avut o discutie cu George Copos pe aceasta tema, noi suntem interesati de Rapid, dar nu am ajuns la nimic concret. Nu s-a semnat nimic", a spus Taher.

Aproximativ 80 la suta din actiunile clubului giulestean au fost cedate de George Copos catre Griro, firma ai carui actionari sunt Fatih Taher, un apropiat al stelistului Gigi Becali, si dinamovistul Nicolae Badea. Potrivit Gardianul, Gigi Becali i-a mai linistit pe fanii gruparii de langa Podul Grant. “George Copos nu lasa Rapidul. El a luat un imprumut de 30 de milioane de euro pe sase luni pentru o mare investitie imobiliara. Face un bloc turn. Daca nu da banii inapoi, atunci pierde 80 la suta din club, dar, stati linistiti, ca ii va da si va ramane cu clubul. Banii nu sunt ai lui Griro, ci ai lui Taher, personali. Griro nu avea de unde sa dea atatia bani”, a spus Becali.

Lucrurile se bat cap in cap. Copos neaga vehement, in timp ce Taher a recunoscut doar o parte din informatii. „Infirm categoric aceste zvonuri. Nu cred ca Ateliere Grivita pot sustine o echipa de talia Rapidului, nu am semnat nimic. Am fost doar intr-o vizita la Ateliere, dar nu pentru a discuta de Rapid. Sunt dezamagit de jocul echipei, dar asta nu inseamna ca vreau sa vand clubul”, a spus Copos intr-o interventie televizata. Ziarul sustine ca Fathi Teher a lasat sa se inteleaga ca spusele lui Becali nu sunt chiar atat de departe de adevar: „Nu stiu de unde a aflat Gigi despre imprumutul pe care i l-as fi acordat lui Copos, insa va spun ca nu este vorba despre suma de 30 de milioane de euro, in viata mea nu am imprumutat sume atat de mari. As da banii acestia unui prieten, daca as avea garantia ca ii primesc inapoi. Daca domnul Copos ar vinde, eu as fi dispus sa platesc si 30 de milioane de euro, dar nu am ajuns la un acord cu el. Mi-a spus ca nu vrea sa vanda”.

Copos a dezmintit ieri: “Nu am imprumutat nimic de la nimeni. Chiar credeti ca ne putem juca asa cu milioanele? Eu am fost doar in vizita la Griro si m-am intalnit cu Taher, dar am discutat despre industrie, nu despre Rapid”. Taher a infirmat la randul sau, insa nu si-a ascuns dorinta de a cumpara Rapidul: “Am avut o discutie pe aceasta tema, noi suntem interesati de Rapid, dar nu am ajuns la nimic concret. Nu s-a semnat nimic. George Copos nu cred ca vinde”. “CA al Griro m-a imputernicit sa va spun ca nu s-a semnat nici un memorandum. Cand Dinamo se va hotari sa cumpere Rapidul, va vom informa!”, a precizat Nicolae Badea, citat de Jurnalul National.

Evenimentul Zilei lanseaza o ipoteza foarte plauzibila. Aceea ca George Copos asteapta sa vada daca Rapid se califica in Liga Campionilor, realizare ce aduce un profit de 10 milioane de euro. Daca nu se va atinge aceasta tinta, magnatul nu va mai returna banii imprumutati, Taher urmand sa intre in posesia Rapidului.

Compania Griro SA este patronata de un consortiu format din patru firme, o persoana fizica si asociatia salariatilor. Impreuna, acestia controleaza un pachet de 6.546.907 actiuni (98,8%). Consortiul care patroneaza Griro e controlat de afaceristi controversati: Iordanianul Fathi Taher, proprietarul hotelului Marriot, este unul dintre ei. Acesta participa in consortiu prin societatea metalurgica Laminate SA.