Sport 3 Martie 2008 04:00
Steaua a invins cu 3-1 intr-o partida controversata, in care ardelenii condusesera cu 1-0 inca din minutul 4. Opinia generala: acesta a fost cel mai bun meci din campionat.

Steaua a relansat astfel, campionatul, goana dupa milioanele oferite de UEFA are din nou mai multi concurenti. Ardelenii au deschis scorul inca din minutul 4, atunci cand ex-stelistul Trica a marcat printru-un sut din interiorul careului, pentru ca la jumatatea primei reprize ros-albastrii sa egaleze printr-un autogol al portarului celor de la CFR, canadianul Hirschfeld. Bucurestenii izbutesc sa inscrie golul victoriei aproape imediat dupa reluarea intalnirii prin Dayo Moreno. Scorul final al meciului, 3-1, avea sa fie stabilit in minutele de prelungiri ale partidei de catre contestatul Ovidiu Petre, rezultat in urma caruia Steaua ramane la opt puncte de CFR, anunta Ziua.

Clujenii mai au cinci puncte avans fata de Rapid si opt fata de formatia din Ghencea dupa infrangerea suferita duminica seara.

Meciul nu a ramas insa fara controverse si discutii aprinse, in urma arbitrajului care ar fi dezavantajat Clujul. CFR putea beneficia de un penalty in minutul 58, la faultul lui Zapata asupra lui Semedo, dar centralul Alexandru Tudor a dictat doar corner. La fel si in minutul 70, la un contact mult mai putin clar in careu intre Pepe Moreno si Cadu. Pe final, oaspetii s-au aruncat in atac, dar Nesu, Zapata si Radoi au intervenit providential pentru a salva cele trei puncte, relateaza Jurnalul National.

Desi nervos din cauza arbitrajului, Andone a avut puterea sa gaseasca vinovati si in propria echipa: "Am primit doua goluri din lovituri libere, care denota lipsa noastra de concentrare. Toamna trecuta niciodata nu pierdeam asemenea meci. Steaua mai buna la cap? Niciodata! Steaua ne-a pus cu picioarele pe pamant. Din pacate, arbitrajul a fost slab, a fost viciere de rezultat. Tudor a fost departe de faza. Nu il acuz, dar putea sa fie ajutat de Nica. Ne-a dat corner cind n-a fost, in loc sa dea un penalty, care se vedea de pe luna. Steaua e alta Steaua decit asta-toamna. Cu Dayro Moreno, Pepe si Mendoza, e altceva! Nu aveam voie sa pierdem in opinia mea, un egal era echitabil daca arbitrajul era corect", citeaza Cotidianul.

Pentru prima oara in istoria Ligii I, o partida a inceput cu 16 jucatori straini pe teren. CFR-ul conduce detasat la acest captiol, primul 11 avand nu mai putin de zece stranieri. Nici Steaua nu s-a lasat mai prejos, avand pentru prima oara in istorie, in prima echipa mai multi jucatori straini decat romani, scrie Adevarul.

Interesul pentru partida de aseara a fost enorm. Arena din Ghencea a fost ocupata de 25.000 de spectatori, din care majoritatea s-au aflat in stadion cu o ora inainte de fluierul de start al partidei.
Stadionul Ghencea a fost arhiplin, desi au fost probleme cu distributia biletelor, dar si cu sistemul de monitorizare. Imperfectiunile au fost sanctionate de fani, care au afisat un banner pe care scria "Luni-miercuri casa inchisa, de joi, bisnita are cale deschisa", ca aluzie la faptul ca biletele pentru aceasta partida s-au vindut in doar doua zile, iar de joi, bisnitarii au inceput sa le revinda la suprapret. In partea a doua a meciului, fanii de la peluza nord au afisat un banner ironic la adresa formatiei clujene: "Autonomie+campionat, treziti-va din visat".

Batai de strada soldate cu raniti
Derby-ul nu a fost lipsit de incidente violente. Inaintea meciului, fanii celor doua echipe s-au batut la portile stadionului, a fost nevoie de ambulante pentru a le acorda ingrijiri medicale suporterilor batuti. Spre sfarsitul primei reprize, in sectorul oaspetilor s-a iscat un nou scandal, de data aceasta intre suporterii ardeleni si fortele de ordine. Stelistii au pus paie pe foc, scandand minute in sir „Romania, Romania“. Stewarzii de la stadion i-au controlat pana la piele pe spectatori, dorind sa se asigure ca tricourile oamenilor nu seamana cu cele purtate de reprezentantii firmei de paza „BGS“. Evenimentul Zilei atentioneaza ca la meciul Steaua - Dinamo, suporterii „cainilor“ au introdus torte in teren patrunzand in stadion necontrolati, deoarece purtau tricouri cu inscriptia „BGS“.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.