Liderii celor doua galerii promit sa foloseasca torte la derbi, in ciuda interdictiei impuse de Jandarmerie

Inaintea derbiului de maine, Steaua-Rapid, liderii celor doua galerii rivale, Gheorghe Mustata si Gigi Corsicanu, au pactizat, declarand ca vor folosi torte la meci, in ciuda interdictiei impuse de Jandarmerie. Conflictul s-a declansat dupa ce galeria dinamovista a introdus in stadion, la meciul cu Steaua, mai multe zeci de torte, fara ca jandarmii sa ii impiedice in vreun fel. Mustata si Corsicanu sunt de parere ca suporterii "cainilor" se bucura de tratament preferential din partea jandarmilor, intrucat gruparea din Stefan cel Mare se mai gaseste inca sub tutela Ministerului de Interne.

"Am fost la Jandarmerie vineri si am vorbit cu generalul Pohoanta. Stiau de coregrafia dinamovistilor, inclusiv de cele 20 de torte. Eu mi-am dat cuvantul ca nu o sa introducem in stadion asemenea obiecte si am respectat legea. Dupa pauza, toti am ramas blocati cand am vazut tortele dinamovistilor, iar noi aveam 140 de torte in stoc si nu le puteam folosi. Un jandarm chiar mi-a spus: "Mustata, daca faceati voi asta, nu va vedeam bine pe campul din spatele peluzei"", a povestit liderul fanilor stelisti. Mustata, care a mai spus ca jandarmii au mai interzis si afisarea unui banner pe care scria "Nu va suferim!", cu trimitere la dinamovisti, a precizat ca suporterii alb-rosilor nu patesc nimic, desi se afla la a patra "reprezentatie" cu torte. "Am sunat la Jandarmerie si mi-au spus ca le-au facut dosare. Pai sa-mi faca si mie zece dosare, dar sa ma lase sa fac spectacol. Amenda pentru folosirea tortelor si petardelor este intre 50 si 200 de milioane. Sunt curios cate amenzi din acestea au primit dinamovistii", a precizat Mustata.

Liderul suporterilor rapidisti, Gigi Corsicanu, a spus ca oamenii sai vor incalca interdictiile cu orice pret, ca protest fata de comportamentul jandarmilor. "Suntem revoltati pentru ca jandarmii ii ignora pe cei care incalca legea. Noi suntem porniti sa introducem miercuri torte in stadion prin orice mijloace. Desi acum stau la aceeasi masa cu Mustata, la meci va fi rivalitatea cunoscuta, ne vom injura ca la fiecare derbi", a spus Corsicanu, care a precizat ca au stabilit o intalnire cu presedintele LPF, Dumitru Dragomir, pentru a gasi o solutie.

Cei doi lideri de galerie au declansat o miscare de amploare, impreuna cu cele mai importante galerii din tara. "Am luat legatura cu galeriile din Timisoara, Craiova si Constanta si ne-au comunicat ca nu vor mai tolera nici o interdictie din partea jandarmilor si ca deja au plecat sa faca rost de torte", a spus Mustata.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.