Sport 1 Martie 2008 03:27
Marian Dragulescu are probleme de sanatate grave, care ar putea sa il tina departe de Jocurile Olimpice din China.

Dupa un antrenament efectuat in septembrie 2007, inaintea CM de la Stuttgart, Dragulescu a fost dus la spital, unde a fost supus unui examen RMN, care a relevat ca gimnastul are o fisura de spina vertebrala in zona lombara a coloanei, anunta Gardianul.

Gimnastul Marian Dragulescu este unul dintre putinii sportivi romani cu sanse la medalii la Jocurile Olimpice de la Beijing, insa, este si foarte aproape sa isi incheie cariera din cauza unor probleme de sanatate.

In urma RMN-ului, medicii i-au interzis sa se mai antreneze, suferind de discopatie cervicala grava. Cristian Stoiciu, medicul lotului national masculin de gimnastica, a confirmat faptul ca sansele ca Dragulescu sa participe la Olimpiada sunt destul de mici.

"Momentan medicii mi-au interzis sa ma mai antrenez, dar urmeaza sa mai fac si alte investigatii. Dureri nu am, dar exista riscul sa pocneasca dintr-o data. In acest moment, nu pot sa spun care sunt sansele ca eu sa particip la Jocurile Olimpice de la Beijing", a declarat pentru Ziua, gimnastul.

„Incerc sa raman optimist. O sa mai fac niste investigatii, fiindca daca diagnosticul se confirma, atunci este aproape imposibil sa mai continui sa fac gimnastica. Imi doresc enorm o medalie de aur la Olimpiada, dar nu stiu ce as face daca as fi pus sa aleg intre participarea la Beijing si sanatatea mea“, a declarat Dragulescu, citat de Evenimentul Zilei.

Dupa doi ani de antrenamente necrutatoare, sportivul isi vede visul spulberat. Potrivit Cotidianul, o aterizare gresita la una dintre diagonalele solului de la Europene il indeparteaza pe sportiv de podiumul olimpic. “Ultimul RMN pe care l-a facut a iesit mult mai rau decit cel de dinainte. Este foarte ciudata evolutia acestei probleme medicale, mai ales ca acest RMN fusese efectuat dupa o perioada de repaus. Deocamdata, medicii i-au interzis sa faca efort. Nu ne vom multumi cu acest verdict, ci impreuna cu Institutul National de Medicina Sportiva vom convoca o Comisie de experti in domeniu pentru a afla si o a doua parere. Lucrurile insa sint destul de grave”, a spus presedintele Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica.

De-a lungul timpului, Marian Dragulescu a suferit cateva accidentari grave, ultima, in aprilie 2007, cand a aterizat in cap dupa un exercitiu in finala de la sol din cadrul Campionatelor Europene. Cateva luni mai tarziu, chiar inainte de Campionatul Mondial, „Marocanul“ s-a reaccidentat si a fost transportat la spital, unde s-a descoperit ca are o fisura de spina vertebrala in zona lombara a coloanei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.