Sport 1 Martie 2008 02:40
Partida din Ghencea dintre Steaua si CFR este una care poate decide in buna masura, viitoarea campioana si automat echipa care va pune mana pe cel putin 10.000.000 de euro. In consecinta, jucatorii ambelor echipe au promise prime speciale, pentru victorie.

Ceferistii clujeni pot c?stiga in Ghencea 111.000 de euro pe minut

Gardianul informeaza ca, pentru aceasta intalnire, clujenii au promisa o prima speciala de 7.000 de euro in caz de victorie. Stelistii nu primesc decat 3.000 de euro, deoarece mai au mult de muncit pentru a fi siguri de accederea in Liga Campionilor.

Gigi Becali se tot lauda cu cele mai mari prime si cu cele mai mari salarii din Liga I, insa lucrurile nu par sa fie tocmai asa. Cativa jucatori, care nu au dorit sa-si decline indentitatea, au tinut sa precizeze suma pe care stelistii o vor incasa pentru partida de duminica seara contra clujenilor de la CFR.

Stelistii vor incasa, in cazul unei victorii contra clujenilor, prima obisnuita pe care joaca in campionat, adica 1.500 de euro, cam cat un jucator de la Concordia Chiajna, din Liga a II-a! Asta in timp ce elevii lui Andone au luat 3.000 de euro pentru victoria din sferturile Cupei Romaniei, contra celor de la Brasov. Mai mult, fotbalistii CFR-ului vor mai incasa inca 7.000 daca vor invinge in Ghencea!

"Se tot lauda prin ziare ca da cele mai mari salarii, cele mai mari prime, si noi jucam pe 1.500 de euro. Oricum, nu e vorba de bani aici, ca vrem sa batem Clujul si fara prime, dar macar sa nu mai aiba lumea senzatia ca e numai lapte si miere la Steaua. Un jucator de la CFR poate lua 10.000 de euro in doar cateva zile. Si nici salariile nu sunt deloc mari in comparatie cu ce performante am facut noi. Doi ani in Liga Campionilor, o semifinala de Cupa UEFA, deci am bagat ceva bani in vistieria clubului.
Din atitudinea oficialilor nostri inteleg ca acest meci e cam ca unul cu Pandurii, nu ca ar putea sa fie partida care sa relanseze campionatul cat de cat", a spus, cu naduf, unul dintre elevii lui Lacatus, citat de Ziua.

De cealalta parte, clujenii sunt tratati regeste de catre patronul lor, Arpad Paszkany. In acest sezon, jucatorii de la CFR au castigat din prime mai mult decat din contracte, fiind lideri de piata la acest capitol.

Pentru meciul de maine, stelistii au promisa o prima de 3.000 de euro de om. Cu aceeasi suma a fost recompensat fiecare fotbalist de la CFR pentru victoria din sferturile de finala ale Cupei Romaniei, de joi seara, 1-0 cu divizionara secunda FC Brasov, prin golul marcat de argentinianul Diego Ruiz in minutul doi al prelungirilor.

Cantonament de Liga Campionilor
Nu doar primele sunt de Liga Campionilor la CFR Cluj. Aflati inca de miercuri in Bucuresti, unde au sosit cu o cursa charter, fotbalistii liderului Ligii I au fost cazati la hotelul Marriott, acolo unde a stat si Real Madrid, acum un an si jumatate. Potrivit Evenimentul Zilei, sejurul in Capitala i-a costat pe clujeni 100.000 de euro, cat patru cantonamente in Antalya sau in Cipru ale unei echipe de mijlocul clasamentului.

Detinatoarea titlului intra direct in grupele Ligii Campionilor, prin urmare, primeste garantat suma de 10.000.000 de euro. Contul poate creste, in functie de punctele care vor fi castigate in grupe. Dincolo de orgolii, suma mare de bani care este in joc i-a facut pe cei implicati in acest meci sa fie atat de agresivi in ultima saptamana, unele declaratii lasand senzatia ca se pregateste un adevarat razboi. „Steaua-CFR Cluj este finala campionatului. Asta e cheia campionatului, a titlului. Daca CFR bate la Steaua sau face un egal, gata, s-a terminat. Pentru ceilalti mai e si locul doi, care duce in preliminarii la Liga Campionilor“, a declarat seful LPF, Dumitru Dragomir.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.