Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a anuntat ca nu va pune la dispozitia ANAF documentele solicitate, pe motiv de confidentialitate.

Fotbalul a driblat in ultimii ani plata impozitelor catre bugetul de stat, ajungind la o restanta de 19,6 milioane de euro in 2005, suma care creste cu fiecare luna, din cauza penalitatilor. Pentru a nu fi declarati in faliment si scosi din competitie de UEFA, conducatorii fotbalului autohton au atacat in instanta rezultatul controalelor la cluburi si solicita recalcularea datoriilor dupa propriile criterii.

Jucatorii sint platiti cu salariul minim pe economie, iar grosul banilor vine fie din donatii repetate, fie din sponsorizari sau imprumuturi pe 15-20 de ani. Conform lui Sebastian Bodu, presedintele ANAF, acestea reprezinta de fapt tot venituri salariale si se supun impozitarii. Pentru a le descoperi, Bodu a anuntat ca va cere de la Liga Profesionista de Fotbal anexele la contractele individuale dintre cluburi si fotbalisti, in care sint relevate adevaratele sume incasate de jucatori. In replica, Dumitru Dragomir a declarat ieri ca aceste documente sint confidentiale si nu vor fi puse la dispozitia ANAF. "Pot sa ceara orice, eu nu sint de acord sa le pun la dispozitie contractele, pentru ca acestea sint confidentiale", a spus seful Ligii.

Mitica insista pentru facilitati

Contractele jucatorilor la echipele de Divizia A sint de multe ori umflate, de aici rezultind cantitati imense de bani negri. Cu acordul complice al jucatorilor, presedintii trec in acte sume mari, pentru care fotbalistii semneaza, desi nu ridica nici macar un sfert. Lumea fotbalului vorbea, in urma cu citiva ani, ca Axinia II ar fi avut la Piatra-Neamt un salariu anual, pe hirtie, de 125.000 de dolari, din care vedea doar 30.000. Dragomir a anuntat ieri ca va propune un proiect de lege prin care sa se acorde sportului facilitati fiscale. "Daca nu, guvernul ne va obliga sa furam", a spus seful LPF.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.