Sport 1 Martie 2008 01:53
Steaua poate schimba soarta campionatului. Victoria jucatorilor din Ghencea nu conteaza numai pentru stelisti, ci si pentru toate echipele din apropierea primului loc. Astfel, Rapidul, Unirea Urziceni si Poli Timisoara si-ar schimba coordonatele, in lupta pentru primul loc.

Chiar daca nu este decisiv in lupta pentru titlu, meciul Steaua-CFR Cluj poate clarifica "starea" actuala a fotbalului din Liga I. CFR Cluj are ocazia sa demonstreze in Ghencea de ce este liderul detasat al campionatului. O victorie pe terenul fostei multiple campioane ar inchide gura celor care spun ca CFR e un lider de conjunctura si, in cea mai mare masura, ar transa lupta pentru primul loc, ardelenii lui Ioan Andone devenind, automat, marii favoriti la castigarea in premiera a campionatului, relateaza Romania Libera.

Pentru „ros-albastri“disputa de maine-seara reprezinta practic, ultima sansa la campionat. La 11 puncte diferenta de lider, Steaua trebuie sa castige pentru a mai spera la titlu.

Antrenorul, Marius Lacatus, sustine ca meciul cu CFR Cluj este crucial pentru echipa sa si cariera lui. Intr-un interviu acordat cotidianului Ziarul, Marius Lacatus raspunde obiectiv, o victorie a CFR-ului este echivalenta cu sfarsitul campionatului pentru Steaua. ” Daca se termina campionatul? Pentru noi, sigur da. Daca pierdem, se fac 14 puncte, si atunci doar o minune, vorba lui Gigi, doar Dumnezeu mai poate lua campionatul. E cel mai important meci al carierei mele.”

De cealalta parte, elevii lui Andone nu au avut o evolutie excelenta, meciurile au fost mai de graba castigate chinuit, pe muchie de cutit, si nu profesionist ca pentru o echipa cu primul loc la puncte.
Drept dovada sta partida de joi, castigata in prelungiri in fata divizionarei secunde FC Brasov. CFR Cluj a avut nevoie de 120 de minute pentru invinge Brasovul. Liderul Ligii I s-a impus cu 1-0, gratie golului inscris de Ruiz in prima repriza de prelungiri. Jocul a fost calificat ca fiind unul anost, lipsit de stralucire si echilibrat. “Eram sigur ca echipa care va inscrie prima se va califica. A fost un meci echilibrat, ambele echipe s-au inchis. Eu si Razvan ne cunosteam bine si de aceea nu a iesit un joc spectaculos. Am cistigat cu noroc. CFR a demonstrat ca este cea mai buna echipa din campionat”, a declarat Ioan and one, citat de Cotidianul. Parcursul impecabil al ardelenilor l-a luat prin surprindere inclusiv pe presedintele clubului, Iuliu Muresan. “Sintem tot mai aproape de a realiza eventul. Se pare ca am fost realisti cind ne-am propus asta. Stiam ca acest meci va fi greu, poate mai greu decit cel cu Steaua, deoarece jucatorii considerau ca vor intilni o echipa inferioara. Brasovul a demonstrat ca nu e asa. E o victorie chinuita si muncita, dar cind vom ridica trofeul deasupra capului nu ne va intreba nimeni cum am jucat cu FC Brasov”, crede Muresan care se gandeste doar la meciul contra Stelei: “Nu ma asteptam sa fie atit de bine si sa avem 11 puncte in fata Stelei inaintea meciului direct din Ghencea. Daca Rapid nu bate la Galati si noi batem in Ghencea, cred ca ambele vor fi scoase din lupta pentru titlu”.

Razboiul psihologic afecteaza ambele parti. De aceea, antreonorul Stelei face apel la intelegerea si calmul suporterilor. Acesta le-a cerut fanilo sa nu raspunda provocarilor lansate de presedintele clubului CFR, Iuliu Muresan, si crede ca prezenta acestuia pe banca tehnica in timpul partidei de duminica va incita publicul la violenta. “Fac un apel la fani sa nu reactioneze la ce incearca domnul Muresan sa faca. Prezenta lui pe banca tehnica nu poate decat sa incite publicul la violenta. Sigur asta isi doreste, o reactie negativa a suporterilor la adresa lui si poate suspendarea terenului nostru, avand in vedere ca suntem recidivisti. Avem nevoie de suporteri si le cer sa-si incurajeze echipa si sa ignore prezenta lui pe banca. Din cate stiu eu, Gigi Becali nu a stat pe banca la Cluj, ci foarte aproape de conducatorii CFR-ului”, scrie Gandul.

Muresan: “Daca vom castiga in Ghencea, doua saptamani voi face chef”
Presedintele CFR Cluj, Iuliu Muresan, a declarat, la randul sau, ca o victorie a feroviarilor in Ghencea ar asigura, practic, titlul de campioana pentr elevii lui Ioan Andone. “Daca vom castiga duminica in Ghencea, doua saptamani voi face chef. In acest caz, 70 la suta vom fi campioni. La inceputul campionatului nici nu ne gandeam sa avem un avans de 12 puncte in fata Stelei inaintea meciului direct”, a declarat Muresan. Oficialul clujean considera ca este si meritul formatiei sale ca partida de duminica, se va disputa cu “casa inchisa”.

“E altceva sa joci cu 20.000 de spectatori in tribune. E si meritul nostru ca se joaca cu casa inchisa. Ne asteapta o partida foarte grea. Nu e finala campionatului mi-ar placea sa fie, dar nu e. E un meci vital pentru Steaua, dar pentru noi nu e. Mergem in Ghencea sa jucam fotbal, sa castigam, egalul nu ne satisface. Vreau sa fac apel la fair-play si cel mai bun sa invinga. Fac apel la conducatori in primul rand sa fie fair-play, pentru ca noi suntem cei mai rai”, a mai spus Muresan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.