Provincia este din nou in top, dupa 14 ani de absenta. Dacia Mioveni a eliminat campioana, Dinamo fiind in afara Europei si prin pozitia (locul 6) din Liga 1. Unirea Urziceni a batut Rapidul, starnind furtuni in vestiarul giulestean.

Gloria Buzau a eliminat ieri Pandurii Tg. Jiu intr-un derby al codaselor care viseaza la cupele europene. Iar CFR-ul isi mentine pozitia, invingand cu 1-0 in fata Brasovului.

Romania Libera sustine ca 1994 a fost ultimul an in care Cupa Romaniei nu a avut in "careul de asi" nici o echipa din Bucuresti. Interesant e faptul ca echipele calificate atunci in penultimul act (U Craiova, FC Arges, U Cluj si Gloria Bistrita) nu se regasesc acum printre semifinaliste, "centrul de greutate" mutandu-se in cu totul alte zone.

Partidele din penultimul act au fost: „U“ Cluj - Gloria Bistrita si Universitatea Craiova - FC Arges. In „sferturi“, Steaua fusese eliminata atunci de FC Arges, echipa care, in „optimi“, facuse o alta victima cu renume: Dinamo.

La randul ei, Rapid pierduse in „16“-imi la modesta ARO Campulung. In acel sezon, Gloria Bistrita a castigat, in premiera, trofeul. Esecul celor de la Dinamo si de la Rapid se suprapune cu o alta performanta de rasunet a formatiilor din afara Capitalei: liderul autoritar al campionatului provine tot din randul lor si se numeste CFR Cluj! Ultima data cand echipele din provincie au acaparat total Cupa Romaniei inca din faza semifinala, iar liderul campionatului era tot din provincie s-a intamplat in sezonul 1990-1991.

Potrivit Evenimentul Zilei, la data disputarii „sferturilor“, Universitatea Craiova avea in clasament doua puncte inaintea Stelei, ocupanta locului secund. Oltenii aveau sa realizeze in acel an eventul. In semifinale, alaturi de Craiova s-au mai calificat atunci Inter Sibiu, FC Bacau si Unirea Alba-Iulia.

Eliminarea din competitie a campioanei, i-a bagat pe giulesteni in sedinta imediat dupa meci. „Am discutat cu jucatorii, cu conducerea tehnica si cu cea administrativa pina la ora trei si jumatate. Le-am ascultat nemultumirile jucatorilor si conducatorilor si sper ca la Galati (n.r. - duminica, in cadrul etapei a XXI-a) va fi altfel. In plus, sper ca nu se va mai repeta intimplarea de la Constanta, cind nimeni nu a vrut sa preia banderola de capitan“, a declarat Copos, dupa ce, pe rind, Emil Dica, Marius Constantin si Dani Coman au refuzat sa poarte banderola, preluata de Pancu la inlocuirea lui Maftei si cedata in momentul in care a parasit, la rindu-i, gazonul, relateaza Cotidianul.

De cealalta parte, precizeaza Curentul, tehnicianul echipei ialomitene, Dan Petrescu, desi s-a declarat extrem de fericit de aceasta performanta realizata de echipa sa, a punctat ca nu este decat un alt pas catre unul din obiectivele propuse, acela de a castiga Cupa Romaniei. "Nu credeam ca vom domina din minutul 5 pana in minutul 90. Nu credeam ca Unirea poate domina intr-o asemenea maniera Rapidul. si pe mine m-a surprins cat de bine am jucat. Este greu sa repetam un asemenea meci", a spus Petrescu. Tehnicianul formatiei ialomitene spera ca Unirea sa ajunga in finala. "Nu am realizat nimic deocamdata, suntem doar in semifinale. Trebuie, cel putin, sa jucam finala. Nici Mioveniul nu se astepta sa ajunga in semifinale. Nu imi doresc o echipa anume in semifinale. Dacia Mioveni, spre exemplu, ne-a batut pana acum. Sper sa nu ne-o luam in cap si sa fim seriosi", a precizat Petrescu. El crede ca, daca Unirea se va califica in cupele europene, nu se va face de ras. "Poate doua, trei achizitii ne-ar mai trebui, dar mai este mult pana acolo", a punctat tehnicianul.

Dinamo a fost eliminata iar din Cupa Romaniei de o echipa considerata inferioara. Anul trecut, Pandurii le-a blocat drumul dinamovistilor. Acum a venit randul Daciei Mioveni sa se bucure de o victorie in fata campioanei. Argesenii au spulberat astfel definitiv orice indoiala privind relatiile dintre cele doua formatii, echipa pregatita de Sorin Cartu fiind vazuta ca un satelit al bucurestenilor. Conducerea cainilor a luat deja masuri. Dupa antrenamentul de ieri dinamovistii au intrat direct in cantonament, fara a mai avea vreo zi libera. "Orice deceptie sau suferinta trebuie traita pana la capat. Este un joc de fotbal. Sper sa existe intelegere, pentru ca situatia din ultimul timp de la Dinamo nu se poate rezolva in cateva saptamani", a explicat Cornel Dinu.

Un alt meci 'cheie' al campiontului, urmeaza sa se dispute duminica, intre Steaua si CFR Cluj.
Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, ca soarta titlului intern in acest sezon depinde de inclestarea de duminica dintre Steaua si CFR Cluj. “Cred ca derby-ul Steaua-CFR Cluj poate insemna cheia campionatului. Daca bate CFR sau face egal, lupta pentru laurii de campioana este incheiata. Va exista, insa, in continuare batalia pentru locul al doilea al clasamentului”, citeaza Cronica Romana. Care, legat de “caderea” ultimelor doua echipe bucurestene - dupa o pauza de 14 ani - din “sferturile” Cupei (Dinamo si Rapid cedand miercuri, cu 0-1, in detrimentul Daciei Mioveni, respectiv Unirii Urziceni), a adaugat ca “in fotbal orice este posibil”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.