Fostul selectioner are terenuri cit pentru 20 de stadioane, cu trei case mai mult decit fostul sau sef de partid Adrian Nastase, sase conturi, trei masini si pensie de general.

Senatorul PSD Anghel Iordanescu a ramas aproape de teren chiar daca a renuntat temporar la fotbal in favoarea politicii. Conform declaratiei de avere, fostul selectioner al nationalei de fotbal a Romaniei detine in proprietate nu mai putin de zece terenuri, toate intravilan, cu suprafata totala de circa 90.000 de metri patrati, majoritatea in judetul care i-a dat si mandatul de parlamentar, Ilfov. In ceea ce priveste casele, Tata Puiu l-a surclasat categoric pe seful sau pe linie de partid, Adrian Nastase, cu cele sapte imobile pe care le detine, dintre care unul in Pipera cu o suprafata de 1.700 metri patrati. Alte trei case sint in Bucuresti, una pe malul lacului Snagov si o vila de vacanta la Breaza. Fostul tehnician detine in proprietate si hotelul Belvedere din Predeal.

Iordanescu mai detine trei masini, Audi Q7, BMW X5 si Kia Sorento, bijuterii de familie a caror valoare nu o declara probabil de teama hotilor si nu mai putin de sase conturi bancare: patru depozite de 300.000 de dolari, 25.000 de euro, 10.000 de dolari si 150.000 de lei la ING, un depozit al sotiei de 150.000 de lei la BCR si un depozit in dolari la o banca din Elvetia despre care Iordanescu a uitat sa-i precizeze cuantumul. In anul fiscal incheiat, Anghel Iordanescu a obtinut pensia militara in valoare de 25.200 de lei, sotia sa, Valeria, a avut un salariu de 20.400 lei, iar fiul, Edi, a avut salariul de 12.000 de euro. De asemenea, Iordanescu sustine ca a mai incasat 180.000 de euro din „inchiriere“. Senatorul arata ca, impreuna cu sotia, a obtinut venituri si de la o „societate comerciala“, dar din nou este zgircit in detalii. Proaspat senator PSD, Iordanescu si-a publicat imediat declaratia de avere pentru a dovedi ca nu a intrat in politica pentru foloase materiale.

Cu multi ani de somnolenta la activ in Parlamentul Romaniei, deputatul PRM Mitica Dragomir nu si-a mai actualizat declaratia de avere de anul trecut. Conform ultimei actualizari, seful LPF detine o echipa de vile cu tot cu rezerve - 16 -, una dintre ele fiind vinduta intre timp lui Gigi Netoiu cu 350.000 de euro. De asemenea, Dragomir are un credit de 1,2 milioane de euro, dar mai are in proprietate doua terenuri, un autoturism Volvo, trei vaporase, bijuterii si tablouri de 300.000 de euro. Desi sustine ca nu ia salariu la Liga, Mitica incaseaza 3.000 de euro pentru asa-zisa functie de supervizor la fotbal.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.