Pregatirile echipei nationale de polo a Romaniei in vederea turneului preolimpic de calificare la Jocurile Olimpice de la Beijing, care se va desfasura la Oradea, au intrat pe ultima suta de metri. In cele doua zile ramase pana la primul meci al competitiei, unde cele 12 participante isi joaca cea din urma sansa pentru obtinerea biletelor la JO, poloistii antrenati de Vlad Hagiu vor mai avea posibilitatea sa efectueze doar mici retusuri tactice. Tehnicianul nu este insa ingrijorat.
"Mai avem putin de lucrat la jocul cu om in plus, om in minus, dar este timp suficient. Baietii sunt foarte motivati si isi doresc din tot sufletul victoria, ceea ce conteaza enorm. In momentul de fata, cel mai mult ma intereseaza ca toti componentii echipei sa fie sanatosi. Din pacate, Kadar si Busila, doi dintre fundasii de baza ai nationalei, au dat semne de gripa in ultimele zile, dar medicii ne-au asigurat ca cei doi se vor reface complet pana la primul meci oficial", s-a declarat optimist Vlad Hagiu, antrenorul nationalei de polo a Romaniei. Nici rezultatele mai putin spectaculoase inregistrate la turneul de verificare de la Kecskemet (Ungaria) la care team-ul Romaniei a participat saptamana trecuta nu au avut darul sa-l ingrijoreze pe Hagiu. "Sa nu uitam ca am ales sa mergem la puternicul turneu din Ungaria pentru ca ne-am dorit adversari tari, nu sa ne scuturam muschii in fata unor echipe slabe. Pe noi nu ne-a interesat in mod deosebit faptul ca am pierdut in fata reprezentativei tarii-gazda, pe care o consider una dintre cele mai valoroase din lume la ora actuala (n.r. – Ungaria-Romania, 16-5) sau ca am cedat in fata Australiei (n.r. – scor 10-11). Important a fost ca, in conditiile in care am evoluat in formula completa prima data dupa aproape sase luni, am jucat din ce in ce mai bine. De fapt, la turneul din Ungaria cel mai mult ne-a interesat sa batem Canada (n.r. – in fata careia Romania s-a impus cu 16-6), singura cu care ne-am putea intalni la turneul preolimpic de la Oradea. Evolutia de la Kesckemet ne-a mobilizat, iar victoria categorica in fata canadienilor ne confera un puternic ascendent moral asupra lor, ceea ce nu-i de neglijat in cazul unei eventuale intalniri la turneul preolimpic.

Esecul aduce demisia
Chiar daca nici nu vrea sa ia in calcul eventualitatea necalificarii la JO, Vlad Hagiu nu o exclude in intregime. "Daca presedintele George Gaita, care m-a adus in urma cu patru ani la carma lotului pentru a califica Romania la Jocurile Olimpice, va demisiona din functie in cazul in care nu ajungem la Beijing, asumandu-si responsabilitatea esecului, consider ca este o datorie de onoare sa-i urmez exemplul. Chiar daca echipa pe care am alcatuit-o a obtinut rezultate notabile in ultimii ani, si aici amintesc locul 6 la Mondiale in urma cu doi ani sau locul 4 la Europene anul trecut, ar fi o lipsa de coloana vertebrala sa nu-l urmez pe Gaita, caruia i se datoreaza pozitia pe care o ocupa polo-ul romanesc la ora actuala pe plan international. Sa nu se inteleaga insa ca ma gandesc ca nu ne vom califica. Va fi extrem de greu, dar am incredere in forta baietilor de a invinge. Avem o echipa unitara, care s-a sudat in cei patru ani de cand evolueaza in aceeasi formula. Nu am acceptat compromisuri si nu am convocat la nationala decat jucatorii care au demonstrat valoare, disciplina si ambitie si am incredere ca saptamana viitoare munca noastra de patru ani se va concretiza in mult dorita calificare la Olimpiada", a precizat Hagiu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.