Meciul va fi primul in care pugilistul roman isi va apara titlul mondial IBF cucerit in octombrie 2007. Peste 12.000 de bilete au fost deja vandute. Bute viseaza la un meci cu Calzaghe de unificare a tuturor centurilor in versiunile IBF, WBO, WBA si WBC. Kelly Pavlik ar putea fi viitorul adversar al lui Bute, in cazul in care romanul castiga impotriva lui Joppy.

Pentru Lucian Bute a venit ziua adevarului: vineri noapte, la Center Bell din Montreal, pugilistul roman isi va apara pentru prima oara centura mondiala la categoria super-mijlocie (versiunea IBF) cucerita in octombrie anul trecut, atunci cand l-a spulberat pe columbianul Berrio. Adversarul sau va fi americanul William Joppy, 37 de ani, un pugilist extrem de experimentat, fost campion mondial WBA la categoria mijlocie, care are in palmares 39 de victorii (30 prin KO), 4 infrangeri si un egal.

Respect pentru Joppy
Lucian Bute il trateaza cu mult respect pe William Joppy si apreciaza ca acest meci ii va servi pentru a deveni un boxer si mai bun. Pentru prima oara in cariera sa, Bute va simti presiunea de a fi campion mondial, pentru ca intotdeauna apararea unui titlu este mai dificila decat cucerirea lui. "Sunt fericit si mandru ca imi voi incepe apararea titlului in fata fanilor mei din Centre Bell. Fiecare dintre adversarii mei a fost ales pentru a-mi asigura progresul si cunostintele. Chiar daca eu sunt campionul, cu un adversar de talia lui William Joppy, eu sunt cel care ma aflu in postura de elev. El are multa experienta, a boxat impotriva unor pugilisti precum Bernard Hopkins si Jermain Taylor. Dupa acest meci voi fi un boxer mai bun".

Antrenorul lui Lucian, Stephane Larouche, este increzator in valoarea lui Bute. "La inceputul luptei Joppy va fi profesorul si Lucian, studentul. Ramane de vazut cu ce viteza se vor desfasura ostilitatile in meci pentru a spera ca la sfarsit rolurile sa fie inversate. Joppy este un boxer curajos si agresiv, se bate cu energie si da totul pentru a castiga". Strategia InterBox este de a-l mentine pe Bute in postura de campion mondial cat mai mult timp posibil. "Sa-ti aperi titlul este mai dur decat sa-l castigi. Trebuie sa invete acest lucru, pentru ca este o pregatire mentala diferita. Noi vrem sa-i permitem lui Bute sa-si apere de o maniera inteligenta titlul. Pana acum, Lucian a infruntat adversari care l-au ajutat sa devina ce este astazi. Urmatorii adversari vor trebui sa-i permita sa devina un boxer mai bun", a declarat Larouche.

Bute nici nu se gandeste sa cedeze centura mai devreme de... cinci-sase ani de zile. "Imi doresc sa fiu sanatos pentru a ma putea antrena asa cum imi place si sper sa raman campion multi ani de-acum inainte. Cinci-sase ani, pe putin". Bute a precizat ca se simte bine in Canada, unde activeaza ca profesionist: "La Montreal exista o pepiniera foarte dezvoltata de romani. In momentul de fata, suntem patru romani: Adrian Diaconu, Jo Jo Dan, Victor Puiu si cu mine. Clubul InterBox are sub contract sapte boxeri, dintre care patru sunt romani. Promovam bine numele tarii noastre acolo. Pot sa va spun ca la Montreal am fost ca si adoptat. Oamenii m-au primit cu foarte mare caldura si ma simt ca acasa. La un meci de-al meu vin 15.000 de canadieni".

Campionul mondial a mentionat ca e foarte multa munca in spatele acestor meciuri de box. "Pot sa spun ca de 14 ani, de cand practic acest sport, muncesc si iarasi muncesc. Doua antrenamente pe zi. Ma trezesc in fiecare dimineata la 6.30. Stau cinci ore pe zi in sala de antrenamente, cate doua ore si jumatate pentru fiecare antrenament. sase zile din sapte".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.