Desi este lovit la genunchiul piciorului stang, pe care-l are imobilizat cu o atela ortopedica, Mutu a dat insa asigurari ca va reveni in forta la Euro 2008. “Revin mai repede de o luna pe gazon”, i-a linistit “Briliantul” pe fanii tricolorilor. Mutu a discutat la telefon cu prietenul sau, Cosmin Contra. “Si eu am suferit o accidentare asemanatoare cu a ta. Daca nu faci recuperarea asa cum trebuie, risti sa stai pe bara si patru luni, asa cum mi s-a intamplat mie”, citeaza Evenimentul Zilei.

Adrian Mutu s-a accidentat in minutul 39 al meciului din Serie A dintre AS Roma si Fiorentina, scor 1-0, dupa un contact cu portarul advers. Internationalul roman a primit ingrijiri la marginea terenului timp de patru minute, dar nu a mai putut continua partida, fiind inlocuit. Primul verdict al medicilor italieni: traumatism contuziv cu entorsa la genunchiul stang, care i-a afectat si ligamentul colateral median intern. Aceasta accidentare il va tine departe de teren pentru cel putin o luna.

Jucatorul spera insa ca aceasta perioada de pauza sa fie cat mai mica. “Nu cred ca este ceva grav. Cred ca este doar o entorsa la genunchi. Trebuie sa strang din dinti si sa astept rezultatul rezonantei magnetice”, spunea Mutu dupa meci. RMN-ul efectuat ieri a aratat insa ca atacantul a suferit o leziune de gradul doi la ligamentele colaterale ale genunchiului stang si ca trebuie sa faca o pauza de patru saptamani pana la reluarea antrenamentelor normale. Potrivit Jurnalul National, daca acest program se va respecta intocmai, Adrian Mutu revine cu doar trei zile inaintea meciului amical cu Rusia, cel mai important test al nationalei in vederea turneului final al Campionatului European.

Citeste si:

Alessandro Moggi, impresarul lui Adrian Mutu, sustine ca internationalul roman va reveni pe gazon mai devreme de o luna. „Este mai putin grav decat au scris ziarele, se va recupera mult mai repede“. Medicul nationalei Romaniei, Pompiliu Popescu, sustine insa ca Mutu va avea genunchiul imobilizat de o atela timp de trei saptamini, fiind vorba de o intindere a ligamentului colateral intern al genunchiului sting, dupa care va fi apt de joc abia in sapte-zece zile.