Principalul actionar al Rapidului, George Copos, a declarat, astazi, ca s-a razgandit in privinta deciziei de retragere din fotbal, deoarece are o datorie morala fata de jucatorii, conducerea si antrenorii giulesteni, pe care doreste sa ii ajute sa evolueze in premiera in grupele Ligii Campionilor, informeaza NewsIn.

"Am ramas pentru ca aveam o datorie morala fata de jucatori, conducerea administrativa si conducerea tehnica, pentru ca toti si-au pus speranta realizarii unei performante deosebite, castigarea campionatului si calificarea pentru prima data in istoria clubului in grupele Ligii Campionilor. Prefer sa fiu judecat pentru ca nu mi-am dus promisiunea pana la capat, decat ca echipa nu s-a calificat in Liga Campionilor din cauza mea", a explicat Copos.

Patronul Rapidului a expus motivele care l-au determinat la inceputul anului sa se gandeasca la retragerea din fotbal: "Nu pot sa uit momentele petrecute la prezentarea echipei pentru editia 2007-2008, nu pot sa uit ce s-a intamplat atunci cand am luat decizia de a-l aduce pe Mircea Rednic, un antrenor in care am crezut, cred si voi crede foarte mult. Nu pot sa uit pozitia inflexibila a Ministerului Transporturilor in ceea ce priveste stadionul, nu pot sa inteleg cum niste oameni care au ajuns sa conduca Ministerul Transporturilor nu pot intelege ca un stadion cum este Giulestiul trebuie demolat si construit altul in locul respectiv. Toate acestea au fost mari dezamagiri. Toate aceste lucruri m-au determinat in luna ianuarie sa spun ca m-am saturat".

Actionarul majoritar al giulestenilor a dezvaluit ca au existat discutii cu cativa oameni de afaceri in privinta vanzarii Rapidului, dar acestea nu s-au concretizat: "Nu am primit nici o oferta concreta pentru Rapid. Am discutat cu trei-patru oameni de afaceri despre vanzare clubului, printre care si o persoana din strainatate. Dar nu am gasit persoana potrivita sa preia Rapidul".

Patronul giulestenilor a explicat de ce dorea sa vanda clubul unei persoane atasate de Rapid: "Eu ajut financiar clubul Rapid pentru ca sunt legat de sufleteste de el. In 1992, cand am castigat primul milion de dolari, primul contract de sponsorizare pe care l-am semnat a fost cu Rapidul, pentru ca doream sa inapoiez o parte din aceasta suma oamenilor".

Copos a precizat ca in retur nu doreste sa se mai discute despre o eventuala plecare a sa de la Rapid, dar nu a spus clar daca ia in calcul o vanzare a clubului in vara: "Realizarea obiectivelor echipei este prea importanta si nu vreau sa mai discutam despre retragerea mea pana la finalul campionatului. Ce se va intampla in lunile mai-iunie, vom vedea atunci".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.