Nume de rezonanta ale vietii sportive romanesti s-au regasit ieri pe listele de invitati la cea de-a patra editie a forumului national "Femeia, sportul si mass-media", organizat de departamentul de marketing si comunicare al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, condus de Violeta Beclea Szekely. Ana Pascu, presedinta Federatiei Romane de Scrima, si Elena Francu, directoarea Directiei Judetene pentru Sport din Constanta, au prezidat manifestarea in timp ce Camelia Potec, campioana olimpica la inot la Atena, Maria Olaru, campioana olimpica cu echipa de gimnastica la Sydney, s-au numarat printre cei care au prezentat lucrari pe diverse teme.
Surprinzator, nimeni nu s-a mai gandit la Diana Mocanu, prima campioana olimpica a natatiei romanesti. Urmand sfaturile antrenoarei Laura Sachelarie, cu care ulterior s-a certat, Diana Mocanu, a carei cariera sportiva s-a incheiat, a refuzat o serie de invitatii si contracte de publicitare si a intrat intr-un mare con de umbra.

"Modul dezastruos in care i-a fost dirijata cariera i-a creat Dianei Mocanu o imagine gresita", ne-a spus ieri Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.
"Saptamana viitoare lansam un program-pilot de integrare sociala a marilor campioni olimpici si Diana Mocanu se va afla in vizorul nostru", a mai adaugat acesta.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.