Lidera a Turneului Celor Sase Natiuni, Franta primeste la Paris ranita echipa a Angliei, care a invins-o pe acelasi teren in semifinalele Campionatului Mondial de anul trecut.
Turneul celor sase natiuni trece in a doua sa jumatate, iar Anglia isi joaca inca de pe acum sansa de a ramine in lupta pentru cucerirea trofeului. Infrinta in prima etapa, acasa, de Tara Galilor, reprezentativa Trandafirului disputa simbata, pe Stade de France (ora 22.00, in direct la TVR 2), un meci decisiv impotriva liderului la zi, Franta, pe al carei teren nu a cistigat de cind competitia se desfasoara in actualul format de sase echipe.

Marc Lievremont incearca sa alunge din dramatismul adunat in jurul meciului si isi indeamna conationalii sa uite de Razboiul de 100 de Ani, de infringerea din semifinalele CM 2007 si insista ca partida nu se afla decit la pozitia a treia in proiectul sau. Nu-i mai putin adevarat ca primele doua puncte (meciurile cu Scotia si Irlanda) au fost indeplinite, dar este pentru prima data in actualul sezon cind Franta intimpina mari probleme de efectiv, fiind necesara inlocuirea experimentatilor Jean-Baptiste Elissalde si David Skrela cu Morgan Para si Trunh-Duc. Pe de alta parte, antrenorul Angliei, Brian Ashton, ii ameninta pe „cocosi“ cu refacerea colosului Andrew Sheridan (1,93 m si 125 kg), care joaca pe postul de pilier stinga.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.