Liga I de fotbal reincepe azi si va dura pana pe sapte mai.

Actualul sezon este cel mai "banos" din intreaga istorie a competitiei din Romania pentru ca la finalul sau nu mai putin de sase echipe isi vor lua biletele pentru cupele europene. Mai mult, prima clasata, campioana, va merge direct in grupele Ligii Campionilor, asigurandu-si astfel un "bonus" de la UEFA de circa 12 milioane de euro, bani veniti din prima de calificare, primele pentru cele 6 meciuri din grupa, pentru punctele realizate, sponsorizari sau incasarile pe bilete, informeaza Romania Libera.

Nici a doua clasata nu va avea de ce sa fie suparata, caci va avea asigurat accesul in ultimul tur preliminar al Ligii, deci va fi la doar 180 de minute de acelasi premiu fabulos dat de forul european celor 32 de formatii care intra in grupe.

Pe de alta parte, Liga I trimite inca trei echipe – locurile 3, 4 si 5 – in Cupa UEFA (plus o a patra, castigatoarea Cupei Romaniei), acolo unde nu sunt banii din Liga Campionilor, dar nici "seceta" nu e!

Liga I debuteaza azi cu meciurile Farul Constanta - Gloria Buzau (ora 19.00, in direct la Telesport) si Dinamo - Ceahlaul Piatra Neamt (ora 20.30, in direct la Kanal D), relateaza EVZ.

Lupta finala se pare ca se va da intre granzii din Bucuresti si provincie astfel, CFR Cluj si apoi Rapid iau ochii privitorilor, Steaua se situeaza la limita prim-planului, iar Dinamo reprezinta surpriza fundalului.

Potrivit Cotidianul, Steaua se grabeste in declaratii, anuntand finala campionatului pe 2 martie, in a doua etapa a anului, contra lui CFR Cluj, in conditiile in care atit meciul de duminica de la Iasi, suspectat de presedintele ardelenilor, Iuliu Muresan, cit si interpusii giulesteni in drumul spre Liga Campionilor devin accesorii excluse din „media planning“.

„Ar fi bine sa fie o gluma de meci la Iasi, insa nu la ce se refera el (n.r. - Iuliu Muresan), ci ca diferenta de valoare, iar Steaua sa se impuna lejer“, spune patronul Gigi Becali, contrazis de presedintele Politehnicii, Sorin Boca: „Nu vrem sa fim amestecati in razboaiele echipelor din Capitala cu echipa din Cluj. Jucatorii nostri se vor agata de fiecare minge pentru a cistiga acest meci si avem incredere maxima atit in ei, cit si in conducerea tehnica a echipei“.

Inaintea meciului de simbata, contra Universitatii Cluj, rapidistul Daniel Pancu aduce si el un amendament la declaratiile stelistilor. „E prea devreme sa se spuna ca Steaua - CFR Cluj este finala campionatului. Steaua e la opt puncte de CFR. Noi sintem cel mai aproape de primul loc si noi ar trebui sa fim principala contracandidata a CFR-ului. Cred ca lor le este cel mai frica de noi“, crede Pancu, inaintea redebutului in Giulesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.