Localitatea italiana Roseto degli Abruzzi gazduieste penultimul turneu preolimpic la box. Ionut Gheorghe, cele mai mari sanse de a obtine calificarea pentru Olimpiada de la Beijing.

Noua pugilisti romani vor incerca sa isi asigure prezenta la Jocurile Olimpice de la Beijing in primul turneu preolimpic de calificare programat in localitatea italiana Roseto degli Abruzzi, din apropiere de Pescara, in perioada 25 februarie-1 martie.

Cei noua sunt Iulius Poczo (categoria 51 kg), Marius Niculescu (54 kg), Vasile Sandu (57 kg), Georgian Popescu (60 kg), Ionut Gheorghe (64 kg), Radu Zarif (75 kg), Constantin Bejenaru (81 kg), Adrian Ciobanu (91 kg) si Razvan Cojanu (±91 kg). Antrenorul federal Valentin Vranceanu spune ca cele mai mari sanse sa obtina calificarea la JO-2008 le are Ionut Gheorghe. "Sportivul cu sanse reale de calificare este Ionut Gheorghe, dar ar mai putea sa obtina biletul pentru Beijing si Constantin Bejenaru, Razvan Cojanu sau Iulius Poczo. De altfel, cei patru pugilisti sunt sigurii finantati de federatie pentru acest turneu, restul participand pe banii cluburilor la care sunt legitimati", a precizat Vranceanu.

Pentru a obtine calificarea la JO, sportivii romani de la categoriile 51 kg, 60 kg, 64 kg, 81 kg, 91 kg, ±91 kg trebuie sa ajunga in finala la turneul din Italia, in timp ce cei de la 54 kg, 57 kg si 75 kg trebuie sa ocupe unul dintre primele trei locuri. Desi in mod normal la box nu se organizeaza finala mica, la categoriile la care sunt cate trei locuri pentru JO se vor disputa de aceasta data meciuri pentru locul trei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.