Asteptarea a luat sfarsit, iar de maine Liga I se reia cu etapa a 20-a. Timp de doua luni s-a discutat doar de transferuri si amicale. De acum vor reintra in scena si "cavalerii fluierului", observatorii si comisiile FRF.

Intr-o perioada de pauza microbistii au fost interesati de modul in care evolueaza echipele favorite in partidele-test. Jocul prestat in campioant de primele sase clasate, CFR Cluj, Rapid, Unirea Urziceni, Steaua, Poli Timisoara si Dinamo, s-a repetat oarecum in meciurile de pregatire.

Reprezentantii cluburilor nu se arata afectati de rezultatele meciurilor-test, insa se spune ca asa cum te antrenezi asa joci.

Steaua – campioana amicalelor

Exista totusi si diferente. Steaua s-a dovedit a fi campioana amicalelor, din opt partide reusind sa castige sapte si una sa o termine la egalitate. In periaoda de pregatire echipa antrenata de Marius Lacatus a marcat de 11 ori (o medie de 1,37 goluri/meci), primind in schimb doar trei goluri (medie 0,37), ceea ce o face formatia cu cea mai buna aparare, la fel cum se intampla si in campionat, unde poarta Stelei nu a fost perforata de cat de 10 ori in 19 partide. Fata de jocurile din competitia interna se poate observa o schimbare in bine in compartimentul ofensiv. La baza succesului stau revigorarea lui Nicolae Dica si achizitiile din strainatate, cu toate ca Gigi Becali a anuntat in mai multe randuri ca el este adeptul unei echipei formate din jucatori autohtoni care sa traiasca pentru Steaua. Din cele 11 reusite din Spania si Cipru, 8 au fost ale atacantilor Dica (4), Pepe Moreno (2) si Mendoza (2), restul golurilor fiind marcate de catre Lovin, Goian si Surdu.

Steaua a inregistrat urmatoarele rezultate in meciurile de pregatire din aceasta iarna: 0-0 cu Wisla Cracovia, 1-0 cu Metalurgs Liepajas, 1-0 cu Levski Sofia; 2-1 cu Ceske Budejovice, 2-0 cu FK Teplice, 1-0 cu Lokomotiv Sofia, 2-1 cu FK ZETA si 2-1 Jeff United.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.