“Mingea de fotbal este iubita mea!”. Cuvintele ii apartin lui Alexandru Maxim, un pusti care la 17 ani care face senzatie la Espanyol Barcelona.

A plecat de sapte luni de la scoala de Fotbal Ardealul si a reusit sa se impuna la echipa din Capitala Catalunyei, ajungand deja la echipa a doua, dupa ce a “sarit” doua grupe de juniori.

“Am inceput fotbalul la sapte ani, la Piatra-Neamt. De dimineata pana seara eram cu mingea dupa mine. Pana la 14 ani am jucat in orasul meu natal, iar apoi m-a sunat profesorul Mihai Georgescu, care mi-a propus sa vin al echipa dansului, la Pitesti, sa dau o proba. Am luat testele si am plecat la Gherla, unde intre timp se mutase domnul Georgescu. Am stat un an acolo, apoi echipa a ajuns la Cluj”, povesteste Maxim.

Mijlocasul roman nu a apucat sa se pregateasca decat doi ani la scoala de Fotbal Ardealul, care s-a dovedit a fi de fapt rampa lui de lansare spre fotbalul mare.

“La un turneu a venit si Lucian Marinescu, cel care acum imi e impresar. M-a vazut, a luat legatura cu familia mea si asa am semnat un contract cu el. Apoi, el a trimis la Espanyol niste DVD-uri cu evolutiile mele si ale unui coleg, Dinu Bogdan Moldovan, care este portar. Spaniolii ne-au placut si ne-au chemat la probe. Ne-am descurcat bine si asa am semnat contracte cu ei si am ramas la Barcelona”.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.