Starul "viola" a adus Fiorentinei o noua victorie. Mutu a fost desemnat de Sky Sports cel mai bun jucator al meciului de duminica, Fiorentina - Catania, scor 2-1 (etapa a 23-a din Serie A), in care a marcat golul victoriei in minutul 71.

"Am marcat un gol frumos, dar important este ca am castigat din nou", a spus Mutu, citat de Ziua. Partida de duminica reprezinta a 14-a reusita in acest sezon, pentru atacantul roman (locul doi in ierarhia golgeterilor, la egalitate cu Ibrahimovic de la Inter; primul este Trezeguet, de la Juventus, cu 15 goluri).

Potrivit Cotidianul, presa din Italia nu a intarziat cu laudele. Corrierre dello Sport l-a desemnat cel mai bun fotbalist al sfirsitului de saptamana, dupa ce golul marcat de roman, mentine Fiorentina deasupra detinatoarei Ligii Campionilor, AC Milan, in clasamentul Seriei A.

„Doua pase geniale pentru Pazzini si Santana au reprezentat aperitivul intilnirii. A facut o prima repriza buna, dar in partea a doua a luminat cu adevarat jocul Fiorentinei. Totul a culminat cu golul victoriei, dupa care si-a aplaudat piciorul drept cu care a inscris“, a descris firenzeviola.it evolutia lui Mutu.

„Ghinionist in prima parte a jocului, atunci cind a fost aproape de a inscrie din foarfeca, a reusit in partea a doua sa inscrie un gol superb. Mutu a primit aplauze la scena deschisa“, a scris si fiorentina.it.

„Dupa reusita cu Rosenborg, Mutu a mai inscris un gol decisiv. A preluat, a inaintat si a sutat de la 20 de metri cu o viteza de 118 kilometri la ora. Balonul s-a dus sub transversala, iar romanul si-a aplaudat piciorul drept. Jucator de superclasa“, a notat si Il Mascalzone.

„In unele momente, Mutu a fost irezistibil, iar apararea Cataniei nu l-a putut controla. Cireasa de pe tortul unei prestatii excelente a fost eurogolul marcat in repriza a doua, care a permis Fiorentinei sa urce in clasament“, a comentat si goal.com.

"Mutu a fost omul meciului. A muncit tot timpul si in final a fost premiat cu un gol foarte frumos care a decis partida", a notat Datasport.

"Mutu a fost un pericol permanent pentru defensiva oaspetilor. In final a produs magia, inscriind golul de trei puncte", a scris Calciotoscano.it

Golul cu Catania, i-a adus fotbalistului locul doi in topul golgheterilor, cu 14 reusite, una mai putin decat atacantul francez de la Juventus, David Trezeguet. „Mutu costa peste 30 de milioane de euro acum! Cat toti fotbalistii din Romania. Nationala la Euro depinde de Mutu, de Chivu, de Lobont...Nicaieri pe lumea asta nu au fost 11 fotbalisti ca Mutu”, l-a laudat ieri pe pitestean si presedintele LPF, Mitica Dragomir, citat de Ziarul.

Insa, nu toata lumea are cuvinte de lauda pentru internationalul roman. Adevarul sustine ca presa italiana, dar si capitanul echipei de fotbal Catania, Baiocco, l-au atacat pe Mutu dupa ce acesta a dansat ironic in fata unui adversar in timpul unui meci din Serie A. Mutu infirma, precizand ca nu s-a intamplat nimic deosebit.

Capitanul oaspetilor, Baiocco, a avut cateva declaratii extrem de dure la adresa titularului Fiorentinei. „Mutu este un mare campion, dar e un om josnic. Se vorbeste de fairplay, dar suntem inca in lumea a treia, dat fiind faptul ca exista inca jucatori care ironizeaza adversarii. Gestul sau nu a fost frumos, l-a luat «in ras» pe unul dintre colegii mei de echipa. Aceste lucruri nu ar trebui facute de un profesionist ca el. Campionii se vad si din comportament, iar Mutu sufera".

Cu toate acesetea, Adrian Mutu are Florenta la piciore. Dupa ce la mijlocul saptamanii trecute a adus victoria Fiorentinei in meciul de Cupa UEFA cu Rosenborg Trondheim, ieri, internationalul roman a luat toate cele trei puncte ale partidei de pe Artemio Franchi cu Catania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.