Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, care a implinit ieri 57 de ani, isi doreste bataie cu frisca si dupa Olimpiada de la Beijing.

Cum sarbatoriti implinirea celor 57 de ani?

Astazi ma odihnesc, pentru ca am avut parte de o petrecere-surpriza cu o zi inainte de aniversare, organizata de Fundatia Casa Campionilor.

Nu ati simtit nici un moment ca vi se pregateste ceva?

Nu am stiut nimic. Dimineata plecasem foarte devreme de-acasa, astfel ca nu am avut timp sa citesc ziarele, pentru ca unele dintre ele divulgasera secretul. Am mers impreuna cu Elisabeta Lipa la sedinta la canotaj, unde intentionam sa stau pina la final. Numai ca m-a ametit de cap Lipa sa plecam ca are de dus un pachet, asa ca m-am conformat. M-a bagat pe tot felul de stradute, de ametisem. Cind am ajuns la locul indicat, i-am zis ca o astept in masina. Ea nu si nu ca nu stie cit sta si mai bine o insotesc. Iar acolo, surpriza! O multime de prieteni.

Cum a fost revederea cu fostele eleve?

De fiecarea data cind le vad ma bucur ca au evoluat frumos. Unele dintre ele sint lectori universitari, asistente universitare. Sint oameni care s-au realizat si profesional. Am ramas in relatii extraordinare cu ele.

Ati avut parte si de traditionala bataie cu frisca...

Da, desi de aceasta data actiunea a fost mai retinuta. Ma bucur ca, desi o parte din ele sint mame, au familii, inca se mai joaca, tot copii au ramas. Acesta era modul nostru de a ne distra in cantonamente. In fiecare an, eu faceam pe Mos Craciun, iar ele, desi erau mari si stiau ca eu ma ascund in spatele Mosului, intrau in joc. Spuneau poezii, glume. Obisnuiam sa le fac epigrame pentru a le defini caracterul in formare sau a le atrage atentia asupra partilor negative ale acestuia, parti ce trebuiau corectate. Bagam in epigrame si probleme de pregatire, era amuzant si totodata educativ.

Ce cadouri ati primit la aniversare?

Camasi, tricouri, curea, cravate si bineinteles diploma de cel mai bun antrenor din lume primita din partea Academiei Recordurilor care mi-a fost inminata de Fundatia Campionilor.

Va este dor de sala de gimnastica?

Sigur ca imi este dor, dar in prezent am atitea probleme pe cap la Agentia Nationala pentru Sport ca am nevoie de liniste pentru a-mi aminti acele momente frumoase din cantonamente.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.