Arbitrii raman sub semnul intrebarii. Sandu vrea ca Lupescu sa faca in continuare delegarile, in timp ce Dragomir cere tragere la sorti.

Miza imensa a ultimei parti din actualul sezon al Ligii I - participarea directa a campioanei in UEFA Champions League, plus inscrierea in ultimul tur preliminar al echipei de pe locul 2 - face ca unul dintre "argumentele" candidatelor la Europa, arbitrajul, sa devina cel mai important.

Intentia este ca delegarile sa se faca prin tragere la sorti si sa nu mai fie lasate la alegerea unui singur om, in cazul de fata, Ionut Lupescu, directorul general al FRF. “Greii” din Liga I il acuza pe Lupescu de “favoritisme”, considerand ca face jocurile lui Mircea Sandu, unii vorbind chiar de implicarea directa a sefului federal in stabilirea delegarilor. Steaua, Dinamo, Rapid si "Poli" Timisoara sunt impotriva lui Lupescu, in timp ce liderul CFR Cluj, echipa cea mai avantajata de arbitraje in acest sezon, il sustine pe "Kaiser", sustine Ziua.

A fost trimis la inaintare Dumitru Dragomir, seful LPF. "Este o chestie necesara, altfel va fi nebunie. Ascultati-ma ce va spun: daca arbitrii nu vor fi desemnati prin tragere la sorti, va fi drama in retur!", a declarat Dragomir, care si-a motivat pozitia: "Sefii de club mi-au cerut acest lucru. Eu am vorbit cu Sandu si m-a pus sa-i trimit o instiintare oficiala, ceea ce am si facut!". Singura echipa care pledeaza impotriva sortilor, este CFR-ul, Steaua si Rapid au iesit imediat la atac si au anuntat oficial ca sustin varianta lui Dragomir. "Este o manevra anti-CFR!", acuza Iuliu Muresan, presedintele executiv al liderului, care sustine actualul sistem, cu delegarile decise de Lupescu.

Presedintele CCA, Gheorghe Constantin, sustine delegarea arbitrilor in Liga I prin tragere la sorti, precizand ca aceasta masura poate fi o varianta pentru partea a doua a campionatului.
“Eu acum un an si ceva am luat in calcul si varianta tragerii la sorti a delegarilor de arbitri. A fost o varianta atunci si ar putea fi si acum. Dar nu vreau sa comentez mai mult pana nu aflu exact care este situatia. Am vorbit cu domnii Lupescu si Sandu la telefon si a ramas ca luni CCA-ul sa-si spuna punctul de vedere referitor la aceasta chestiune”, a declarat, ieri, Constantin, citat de Gandul.

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat joi ca alegerea arbitrilor pentru partidele din Liga I trebuie facuta prin tragere la sorti, din retur. Astfel s-ar evita speculatiile si nu ar mai exista motive pentru oficialii cluburilor sa mai declare ca exista interese ca anumite echipe sa fie favorizate de arbitraj. „Este o chestie necesara, ca altfel va fi nebunie. Ascultati-ma ce va spun: daca arbitrii nu vor fi desemnati prin tragere la sorti, va fi drama in retur”, anunta Cotidianul.

Presedintele LPF a precizat apoi ca nu a dorit niciodata ca arbitrii sa treaca la Liga Profesionista de Fotbal, ci sa ramina sub tutela FRF, dar sa fie trasi la sorti atunci cind sint facute delegarile pentru meciurile din campionat. Doar doua grupari din Liga I, CFR Cluj si Poli Iasi, ar dori ca directorul general al FRF, Ionut Lupescu, sa se ocupe in continuare de delegari. Dumitru Dragomir a expus si procedura pe care o vede atunci cind arbitrii vor fi trasi la sorti: „Numele arbitrilor vor fi bagate in bile de plastic, ca sa nu poata fi incalzite, si Federatia va face tragerea in prezenta presei si a presedintilor de cluburi. Asa, nu mai iese nici o discutie”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.