Portughezul este cel mai rapid fotbalist din Anglia, el putind concura cu oarecare succes la probele de sprint, unde recordul lui Asafa Powell este de aproape 38 km/ora.
Vedeta lui Manchester United, Cristiano Ronaldo, este cel mai rapid jucator care evolueaza in Anglia. Conform unui studiu statistic realizat de Opta Sportsdata, portughezul atinge o viteza maxima de 33,6 kilometri pe ora. Pentru comparatie, Asafa Powell, detinatorul recordului in proba de 100 m plat, alearga cu aproape 38 de kilometri pe ora, putin mai repede decit un pinguin cind este alergat de un urs polar. Ghepardul fuge cu 110 kilometri pe ora, iar un cal poate atinge 75 de kilometri pe ora. Cu mingea la picior, Ronaldo este mai lent in comparatie cu Wright-Phillips, dar mult mai rapid decit conationalii sai Ricardo Carvalho si Paulo Ferreira, ambii de la Chelsea, sau decit spaniolul Torres, de la Liverpool

Cristiano Ronaldo il depaseste si pe Cecs Fabregas de la Arsenal, cunostinta Stelei din Liga Campionilor, insa acesta vine tare din urma in ceea ce priveste veniturile. Fotbalistul spaniol ar putea semna un nou acord in valoare de 33 de milioane de lire sterline (44,5 milioane de euro) cu gruparea din Londra, cu care are contract pina in 2014, informeaza “The Sun”. Daca va semna noul contract, fotbalistul in virsta de 20 de ani va avea salariul saptaminal marit de la 67.000 la 107.000 de euro. Ronaldo este in acest moment cel mai bine platit fotbalist, cu 160.000 de lire pe saptamina.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.