La Paltinis are loc a doua editie a raliului de snowmobile. Masinile de zapada ajung la viteze de pana la 280 km/h. Fostul campion mondial Martin Freinademetz coordoneaza si acest proiect.

Peste 100 de concurenti din sapte tari vor lua startul, pe 22 februarie, in statiunea Paltinis din judetul Sibiu, la cea de-a doua editie a singurului raliu de snowmobile din Romania, Red Bull 1000Trails.

Organizatorii – Xventure Offroad Romania si motoclubul Crazy Bike – au anuntat ca intrecerea va debuta cu un spectaculos prolog de noapte desfasurat pe un circuit amenajat pe partia Comanda. Cei 105 participanti vin din Slovenia, Slovacia, Olanda, Austria, Polonia, Cehia si Romania.

Singura competitie de acest gen din Romania va consta si anul acesta din doua etape zilnice care ii vor purta pe concurenti prin zone greu accesibile din Muntii Cindrel. Participantii vor fi grupati in echipe de cate doua sau trei persoane, in functie de clasa la care concureaza: profesionisti si amatori. Astfel, primii vor avea de parcurs o distanta de aproximativ 250 de kilometri, ce va cuprinde atat portiuni de viteza, cat si sectiuni tehnice. Pentru pilotii amatori, traseul va avea un grad de dificultate mai scazut, cu o lungime totala de 180 kilometri. La realizarea clasamentului final va fi luat in considerare cel mai scurt timp necesar echipei pentru a parcurge traseul de la start pana la sosire.

Prima editie Red Bull 1000Trails s-a desfasurat in luna martie a anului trecut si a fost castigata de echipa formata din Romeo Dunca si FranIois Vuillet, ambii concurenti ai renumitului raliu enduro Lisabona-Dakar. Castigatorii editiei de anul trecut vor fi prezenti si la startul editiei din acest an.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.