Paul Codrea, mijlocasul nationalei si al echipei italiene Siena, crede ca nu exista nicio presiune pe tricolori, dar ca e prematur sa vorbim acum de sansele noastre la turneul final.

Timisoreanul Paul Codrea (27 de ani) si-a castigat incet-incet locul de titular in echipa nationala. Mijlocasul are deja la activ ani buni in Serie A si spune ca Italia este cel mai dificil adversar al tricolorilor la Euro. El atentioneaza insa ca mai este destul timp pana atunci si ca, momentan, gandurile sale se indreapta exclusiv catre Siena.

Adevarul: Paul, cum ar trebui sa tratam infrangerea cu Israel?

Paul Codrea: Ca pe una dintr-un meci amical. Evident, nu am fost deloc multumiti la finalul meciului de la Tel Aviv, dar nici nu putem transforma acum totul intr-o inmormantare.

- Un astfel de rezultat poate afecta psihicul jucatorilor inainte de Euro?

- Eu cred ca e prematur sa vorbim inca de pe acum de turneul final din vara. Trebuie sa ne gandim la el, nu zic asta, dar nu prea mult. Deocamdata, sa ne concentram fiecare pe prestatiile de la echipele de club.

- Simti o presiune din partea mass-media si a publicului?

- Nu, asta nu. Dar lumea, in general, a prins mare incredere in noi dupa calificarea asta la Euro venita dupa opt ani de pauza. Este logic, poate, sa se vorbeasca asa mult de acest turneu final.

- Cristiano Bergodi spune ca Italia este intr-o forma senzationala acum. Tu ce spui?

- Sunt bucuros ca italienii joaca bine acum. Pe noi nu ne afecteaza asta, deoarece pana in iunie mai este destul. Plus ca Serie A este o competitie foarte dura. Se acutizeaza lupta pentru campionat, pentru Liga Campionilor, mai sunt multe meciuri de disputat de acum pana la final. Deci vor interveni uzura, oboseala si nu stiu daca vor mai juca in iunie la fel cum o fac si acum.

- Dar nici nationala noastra nu este una oarecare.

- Ar fi insa o mare greseala sa subestimam Italia. La capitolul psihic, sta extraordinar. Stiu sa stranga randurile, cand e cazul, ca nimeni altii. Da, nici noi nu suntem o echipa de pluton. Cu Franta trebuie sa dam totul. Sunt doar trei meciuri, pana la urma, in grupa.

- Selectionerul Piturca vrea sa organizeze o vacanta pentru voi inainte de Euro…


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.