Federatia Romana de Fotbal a castigat in instanta procesul deschis impotriva Loteriei Nationale, pentru recuperarea procentului de 20% din incasarile pronosticurilor sportive pe anii 2003, 2004 si 2005, valoarea fiind de 18.000.000 de lei (circa 5 milioane de euro).

Loteria Romana a fost executata silit de catre Federatia Romana de Fotbal care a castigat in instanta procesul deschis pentru recuperarea sumei de 20 la suta din incasarile pronosticurilor sportive pe anii 2003, 2004 si 2005, valoarea totala fiind de cinci milioane de euro, anunta Gandul.

"Este un castig de justitie – a declarat dupa aflarea vestii presedintele FRF, Mircea Sandu – pentru ca pot spune ca de-a lungul timpului am fost inselati. Mi se pare un act de normalitate pentru ca vom lua exemplul Israelului, a carui federatie primeste 10 milioane de euro pe an din concursurile de pronosticuri si din pariurile sportive. Iar Italia are peste 80 de milioane de euro, suma care ajunge la Comitetul Olimpic Italian si apoi e dirijata catre toate sporturile din tara. La noi legea este altfel – ceva are ANS, ceva are federatia, ceva are Liga Profesionista de Fotbal... Numai ca Loteria, ca sa nu ne mai plateasca pentru concursul Pronosport, a creat un nou joc, PariLoto, care este de fapt o concurenta neloiala a Pronosportului", citeaza Romania Libera. Mircea Sandu precizeaza ca FRF a mai castigat si un proces cu o casa de pariuri, cerand o cota-parte din incasari pe baza Legii educatiei fizice si sportului.

Tribunalul Bucuresti a admis, in decembrie 2007, actiunea FRF, prin care se cerea obligarea CN Loteria Romana sa plateasca federatiei 20 la suta din incasarile din pronosticurile sportive, care se fac la casele de pariuri sau pronosticuri in domeniul fotbalului, invocand prevederile Legii 69/2000. Pentru anii 2003-2005, intre cele doua parti s-au incheiat mai multe conventii, Loteria Romana achitand suma de 1.475.000 de lei. Potrivit unui raport de expertiza din dosar, suma de 20 la suta din incasarile din jocurile de Pronosport (inclusiv Prono-S) si PariLoto (Fotbal si Fotbal Plus), pentru anii 2003-2005, se ridica la peste 18.000.000 de lei. Pentru neplata sumei datorate, FRF a dat in judecata Loteria in urma cu doi ani, relateaza Gardianul.

Sectia Comerciala a Tribunalul Bucuresti, prin Sentinta 14.475 din 4 decembrie 2007, a hotarat ca Loteria Nationala sa restituie 18 milioane de lei, echivalentul a 5 milioane de euro, catre FRF. Decizia poate fi contestata la Instanta Superioara, fiind emisa de Sectia Comerciala, insa este executorie! Avocatul Antonie Popescu, din cadrul Baroului Bucuresti, a declarat pentru Ziua, ca ieri a fost pusa in executare decizia, din conturile Loteriei Nationale realizandu-se transferul sumei datorate catre FRF.

Aceasta suma vine exact atunci cand aveau mai multa nevoie de bani. Potrivit Jurnalul National, FRF trecea ptrintr-o criza financiara, motiv pentru care jucatorii echipei nationale nu si-au incasat inca primele de calificare la Euro 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.