Tehnicianul italian Cristiano Bergodi sustine ca, dintre o oferta din Italia si alta din campionatul pastorit de Mitica Dragomir, ar accepta Liga 1.

Bergodi se afla ieri dupa-amiaza acasa, in Italia. Antrenorul a acceptat sa vorbeasca cu „Adevarul" despre planurile sale, despre fotbalul romanesc si despre impactul pe care-l au in Peninsula fotbalistii nostri.

Adevarul: Numele Cristiano Bergodi a fost asociat in ultimele zile cu cel al lui Dinamo. Stiti ceva?
-Cristiano Bergodi: Pai, nimic. Am citit si eu prin presa tot felul de speculatii, dar pe mine de la Dinamo nu m-a sunat nimeni. Este adevarat ca m-as intoarce cu placere in Romania, acolo unde m-am simtit foarte bine mereu.

- Dar alte oferte ati mai primit?
- Pana acum, doar de aici, din Italia, dar din Serie B si C, insa au fost doar simple discutii, nimic concret. Din tara voastra insa orice oferta ma face sa ma gandesc.

- Adica ati alege Romania in detrimentul Italiei?
- Hai sa fim sinceri! In Italia sunt la ora aceasta 600 de antrenori, iar echipe vreo 200.

- De Rapid?
- Acolo s-a intamplat ceva, dar nu mai are rost sa revenim. Nu mai sunt suparat pe George Copos, mi-a trecut. Imi pare rau, pentru ca incepusem o treaba buna. Totul s-a naruit din cauza acelui esec, ratarea calificarii in grupele Cupei UEFA, desi am fost scosi totusi de o formatie din Bundesliga (FC Nurnberg).

- Cine va castiga campionatul in Liga 1?
- E greu de anticipat. Meciul Steaua-CFR (n.r. – din 2 martie) este foarte important. In fata a 30.000 de spectatori, clujenilor le va fi foarte, foarte greu. Daca vor invinge, atunci au sanse mari la titlu, daca nu, le va fi din ce in ce mai greu. Steaua a facut cele mai bune transferuri acum si pare foarte solida. Abia apoi vin Clujul si Rapidul.

- Cum comen­tati grupa Romaniei la Euro?
- Italia mi se pare intr-o forma sen­za­tio­nala. Cu portughezii au facut instructie. Important este insa ca la vara echipa sa fie in vana. Campionatul italian este foarte greu, stresant si nu se stie ce forma psihica vor avea jucatorii atunci. Nu subestimati Olanda! Nu va mai fi aceeasi echipa din preliminarii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.