Federatia Romna de Atletism a anuntat ieri ca n acest an va investi 3,5 milioane de euro pentru dezvoltarea acestui sport, primul pas fiind ridicarea plafonului de premiere a performantelor la 160.000 de euro, de zece ori mai mult dect n 2007.

Interesant este ca sportivii care vor atinge în competitiile nationale baremurile fixate vor fi premiati. De asemenea, si antrenorii vor primi aceeasi suma, al carei minim a fost stabilit la suma de 250 de lei (pentru juniori). „Sistemul de premiere trebuie sa fie un motor pentru sportivii nostri, adica sa îi atraga pe acestia în competitii. Cred ca suntem singura federatie care îsi va premia sportivii pentru realizarea unui record personal”, a declarat seful Federatiei Române de Atletism, Sorin Matei, despre noul sistem de premiere.

De asemenea, presedintele de onoare al forului, Iolanda Balas Soter, a mentionat: „Noi, în atletism, avem proba de stafeta, si în fiecare an ea este predata. Fiecare copil trebuie ajutat si îndrumat, iar acest proiect asta încearca. În acest moment în România se poate, un exemplu fiind Complexul Olimpic «Sydney 2000» sau Sala Polivalenta de la Izvorani. În România se poate, dar cu putina vointa”. Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Belu, nu a catalogat demersul FRA ca fiind unul extraordinar:

„Totusi, premierile cred ca ar trebui sa se faca pe baza unor performante reale, privite în context international, pentru ca, daca suntem la 6 metri de recordul mondial, nu stiu ce motivatie ar putea oferi sportivului un astfel de premiu”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.