Iubitorii sportului cu motor au avut clipe de mare tristete anul acesta cand una dintre cele mai importante competitii a fost anulata. Pentru a se revansa, organizatorii au mutat raliul Dakar-2009 in Argentina si Chile.

Intrecerea cailor putere si a pilotilor priceputi va avea loc in perioada 3-18 ianuarie, cu orasul Buenos Aires ca punct de plecare si sosire.

La o luna si opt zile de la anuntarea anularii Dakar-2008 la Lisabona, din cauza amenintarilor de atentate in Mauritania, organizatorii raliului creat de Thierry Sabine in 1979, au decis sa schimbe continentul, dar sa tina in program aventura si desertul.

"Concurentii Dakar-2008 vor avea prioritate la inscrieri, incepand din 15 mai, pentru Dakar Argentina Chile 2009, iar drepturile vor fi aceleasi ca in 2008", a declarat Etienne Lavigne, patronul Dakar.

Latino-americanii care vor dori sa participe la acest raliu vor beneficia de un tarif special. Pentru concurentii din Europa, imbarcarea vehiculelor se va face pe vapor la sfarsitul lunii noiembrie - inceputul lunii decembrie, durata traversarii Atlanticului urmand sa fie de trei saptamani.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.