Agentiile de turism romanesti si brokeri straini vind tichete la suprapret, in timp ce fanii acuza faptul ca federatia nu a organizat corect tragerea la sorti.

Oficial, toate biletele la Campionatul European din Austria si Elvetia au fost epuizate, cel putin pentru romani. Federatia Romana de Fotbal a incheiat procedura de vinzare a biletelor alocate de UEFA, iar cele la liber au fost epuizate inca din luna martie a anului trecut. Singurele bilete inca in vinzare sint la federatiile nationale, care inca n-au incheiat procedurile de distribuire catre suporteri, insa cetatenii romani nu au acces la ele. In schimb, au aparut deja tichete la suprapret atit in Romania, cit si peste hotare. In pofida avertismentelor venite de la forul european cu privire la procurarea biletelor din surse neautorizate, cel putin patru agentii romanesti vind tichete pentru meciurile nationalei din grupe cu preturi de aproape zece ori mai mari.

Reprezentantii agentiilor sustin ca biletele nu provin din fondul detinut de FRF, ci de la parteneri straini demni de incredere. La Alis Tour, un bilet de categoria a III-a la meciurile Romaniei contra Frantei sau Italiei costa 365 de euro, fata de 45 de euro pretul oficial, la categoria a II-a, 415 euro (80 de euro oficial), iar la categoria I, 515 euro (110 euro oficial). Pentru ultimul meci din grupe, in compania Olandei, preturile pe categorii sint: 415 euro, 515 euro, respectiv 740 de euro. “Biletele le avem de la un partener strain, cu care avem un contract, biletele sint sigure. Avem zece bilete, insa putem sa solicitam oricite in limita cotei care ne revine”, ne-a declarat un reprezentant al agentiei. Pentru ca suporterii romani sa urmareasca meciurile nationalei de pe locuri de categoria I, calea neoficiala este singura varianta, avind in vedere ca Federatia Romana de Fotbal a pastrat toate aceste bilete primite de la UEFA pentru “familia fotbalului”.

Aceeasi situatie se intilneste la Variant Travel sau la Perfect Tour, agentii care au preturi similare. Sint bilete doar la categoria a III-a, la pretul de 370 de euro pentru meciurile contra Frantei sau Italiei si 420 de euro pentru cel contra Olandei. In schimb, cele doua agentii ofera un pachet complet, cu transport si cazare, cu demipensiune pentru 2.889 de euro. Fanii romani mai au posibilitatea sa cumpere bilete direct de pe Internet de la brokeri straini. Preturile difera in functie de site. Pe www.euroteam.info, un bilet de categoria a III-a costa 325 de euro, la care se adauga costurile de expediere in valoare de 30 de euro. Pentru categoriile a II-a si I, biletele costa 375, respectiv 475 de euro. Alte bilete se pot procura de pe www.ticketcity.com, unde un tichet de categoria a III-a costa 335 de euro, la categoria a II-a, 375, iar la categoria I, 472 de euro. Cei care aleg sa-si cumpere bilete pe aceasta cale isi asuma riscul de a nu intra la meci, in contextul in care UEFA a trimis repetate mesaje prin care ii atentioneaza pe suporteri ca biletele pot fi anulate in cazul in care se descopera ca nu au fost cumparate pe cale oficiala. Cei care sint prinsi ca vind astfel de bilete risca sa primeasca amenzi de 5.000 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.