Boxul si handbalul si-au disputat dreptul de a organiza, in acelasi timp, in Sala "Ioan Kunst Ghermanescu", doua evenimente majore, pugilistul Adrian Diaconu urmand sa boxeze, in 29 martie, pentru titlul mondial interimar WBC, iar nationala feminina sa joace, in perioada 28-30 martie, la turneul preolimpic.
Fortat de intransigenta IHF, care n-a admis organizarea turneului intr-o sala mai mica de 4000 de locuri, presedintele ANS, Octavian Bellu, a anuntat, ieri, ca ambele evenimente vor fi gazduite de Polivalenta. Pana la urma, convins ca handbalul nu poate renunta la Polivalenta, presesdintele FRB, Rudel Obreja, a anuntat ca gala de box va fi gazduita de Circul de Stat.

Lipsa unei infrastructuri adecvate pentru evenimente sportive majore in Romania a iscat in ultima vreme dispute incendiare, obligandu-i pe conducatorii FR Box si FR Handbal sa se certe saptamani bune pentru singura arena cu o capacitate de 4000 de locuri, Sala Polivalenta "Ioan Kunst Ghermanescu". Initial, boxul a avut castig de cauza, handbalul urmand sa-si caute o alta arena pentru turneul preolimpic. Numai ca forul international de handbal s-a dovedit intransigent si a cerut ca arena care va gazdui turneul preolimpic sa aiba minimum 4000 de locuri. Astfel, ieri, la sedinta Consiliului de Administratie al FRH, s-a decis ca turneul preolimpic in care Romania se va lupta cu Japonia, Croatia si Polonia pentru calificarea la JO 2008 sa se desfasoare in Sala Polivalenta, in perioada 28-20 martie. In aceste conditii, ANS a decis ca handbalul, care se afla in fata unei calificari olimpice, are prioritate si va organiza turneul in Polivalenta, in vreme ce gala de box urma sa fie "strecurata" in aceeasi sala. "IHF a solicitat in scris obligatia FRH de a organiza turneul preolimpic intr-o sala de minimum 4000 de locuri. IHF atentioneaza ca, in caz contrar, competitia va fi mutata in alta tara participanta. In aceste conditii, nu ne ramane decat sa organizam turneul preolimpic, in perioada 28-30 martie, la Polivalenta, iar meciul de box profesionist va avea loc pe 29 martie, de la ora 20.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.