Aflat la echipa de club, intr-o situatie deloc placuta, doar un loc de rezerva in patru partide, George Ogararu a acceptat sa vorbeasca pentru ZIUA despre momentul ceva mai dificil al carierei sale, despre familie si despre viitor. Fostul stelist a declarat ca obiectivul sau principal este participarea la Euro, iar pentru asta munceste sa redevina titular la Ajax.

Salut, George! Cum a fost meciul de la Kerkrade (n.r. - cu Roda, scor 1-2)?

Am pierdut o sansa buna de a ne reapropia de PSV Eindhoven. E bine ca am revenit in lotul lui Ajax, dar asta nu ma multumeste deloc. Trebuie sa-mi recastig locul de titular, pentru ca stiu ca-mi pot ajuta echipa sa ajunga din nou pe primul loc. Si trebuie sa joc, mai ales ca se apropie Campionatul European si nu vreau sub nici o forma sa lipsesc. Asa ca muncesc din greu sa fac parte din primul unsprezece al Ajaxului.

Explica-ne ce s-a intamplat in ultimele saptamani la echipa ta de club. Erai o piesa de baza si apoi ai disparut din lot!

Da, am avut doua partide mai putin reusite, apoi Ajax a cumparat un alt fundas dreapta, uruguayanul Bruno Silva, si a intrat acesta pe teren. Asta se intampla cu putine zile inainte de inchiderea perioadei de transferuri, si am avut o discutie cu antrenorul Koster si cu directorul sportiv. Mi-au spus sa stau linistit, ca sunt un jucator important pentru Ajax si sa nu plec la Lazio sau Steaua. Acum lupt sa revin in primul unsprezece.

S-a vorbit despre o posibila conspiratie a olandezilor, care vor sa te tina pe linie moarta pentru a nu juca impotriva lor la Euro. Crezi asa ceva?

Nici vorba, Ajax e un club profesionist 100%. Si apoi, daca plecam la Lazio, si italienii ar fi putut sa nu ma bage, ca doar si cu ei jucam la Euro, nu? Deci, nu cred deloc.

Multa lume a cam lovit in echipa nationala dupa esecul din Israel. Si nu atat rezultatul, cat maniera de joc a deranjat. De acolo, din iarba, cum s-a simtit?

Jocul n-a fost unul dupa care sa te ghidezi. Am ramas devreme in 10 oameni si, astfel, totul a fost dat peste cap. A trebuit sa se schimbe tactica din mers, a fost, de fapt, o alta partida decat se preconiza. Dar, chiar si asa, tot noi am fost mai periculosi. Romania a fost cea din partida cu Olanda, de la Constanta, nu aceasta. Sunt convins ca la Euro lucrurile vor sta altfel.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.