Rugbistii romani nu au rezistat la Tbilisi, unde, chiar daca scorul la eseuri a fost egal, 1-1, gruzinii au castigat partida cu 22-7.

Apogeul romanilor a fost la sfarsitul primei reprize, atunci cand au dominat pe inaintare si Tincu a reusit eseul, transformat de Vlaicu. Scorul devenise 10-7 pentru gazde, iar sperantele stejarilor renascusera. Insa, in repriza a doua gruzinii au fost mai lucizi si ajutati de arbitrul galez Neil Ballard, care le-a acordat usor mai multe gramezi si lovituri de penalitate, au reusit sa se desprinda.

Potrivit Romania Libera, cu aceasta victorie Georgia a urcat pe prima pozitie in clasament cu 15 puncte si va juca meciul decisiv pentru castigarea Cupei Europene a Natiunilor in deplasare cu Rusia, pe 12 aprilie la Krasnoyarsk. Romania, care a primit un punct bonus dupa partida de la Tbilisi, a egalat Spania la numar de puncte si va juca pe 23 februarie la Madrid contra ibericilor pentru consolidarea locului trei.

Dupa incheierea meciului, Ellis Meachen a regretat faptul ca elevii sai nu au concretizat mai serios pe tabela de marcaj revirimentul din finalul primei reprize: "Meciul a fost pierdut din cauza greselilor formatiei noastre si a lipsei de experienta. Am fost dominati in prima parte a primei reprize, insa am reusit sa ne revenim si speram ca jocul nostru s-a schimbat in bine. Dupa pauza, n-am reusit sa facem ce ne-am propus la cabine si le-am dat ocazia adversarilor sa marcheze. Arbitrajul a fost oarecum ciudat. Ballard nu are experienta internationala si acest lucru s-a vazut. Intr-un meci insa trebuie sa joci asa cum iti spune arbitrul, dar sa incerci sa joci cat mai bine".

Victoria gruzinilor a adus Georgiei atat Cupa "Antim Ivireanul", dar si intarirea primei pozitii din clasamentul CEN, in care Romania a urcat pe pozitia a treia, la trei puncte de lider, anunta Ziua.

Potrivit Cotidianul, in Turneul Celor 6 Natiuni, cu etapa a doua, nationalele Frantei si Tarii Galilor au ramas singurele neinvinse. „Cocosii“ au trecut cu emotii de Irlanda (26-21), iar galezii au invins Scotia, la Cardiff, cu 30-15.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.