Dupa trei zile de competitie, Romania e cedat Frantei, calificarea in sferturile Cupei Davis. Echipa noastra nu a reusit sa castige nici unul din cele cinci meciuri disputate la Sibiu, intorcandu-se astfel la barajul pentru Grupa Mondiala.

Wilfred Tsonga, Richard Gasquet, Michel Llodra si Arnaud Clement n-au lasat echipei de Cupa Davis a Romaniei nici o sansa in infruntarea de la Sibiu, din cadrul turului inaugural al Grupei Mondiale. S-au impus sec, cu scorul general de 5-0. O adevarata "executie" cu public, in care eforturile veteranului Andrei Pavel si ale tinerilor Florin Mergea si Horia Tecau au fost insuficiente pentru a defecta masina de tenis "condusa" de Guy Forget la Sibiu, scrie Ziua.

Condusa cu 2-0 dupa disputarea meciurilor de simplu, Romania avea nevoie neaparat de o victorie in partida de dublu pentru a se putea califica. Experienta si moralul ridicat al francezilor Michael Llodra si Arnaud Clement, veniti la Sibiu dupa disputarea finalei la Australian Open, si-au spus cuvantul. Chiar si asa, mult mai slab cotati decit adversarii lor, Mergea si Tecau au reusit sa ii tina cu sufletul la gura pe francezi mai bine de patru ore. Potrivit Cotidianul, spectatorii romani au trecut de la agonie la extaz si din nou la agonie, dupa ce romanii, condusi cu 2-0 la seturi, au reusit sa egaleze, pentru a pierde apoi in decisiv, scorul final inregistrat de tabela fiind 6-3, 6-4, 6-7 (6-8), 3-6, 6-2.

Andrei Pavel a demonstrat inca o data cat de bine se simte alaturi de publicul roman. Desi obosit, a intrat ieri in teren afisand atitudinea de alta data a marelui Ilie Nastase. Rela­xat, pus pe glume atat cu arbitrul central, cat si cu publicul de la oficiale, Pavel a reusit sa ii taie avantul lui Michael Llodra, care spera sa inchieie partida cat mai repede. La, doua din trei seturi, romanul a impins fiecare punct pana in decisiv. Jurnalul National observa ca, meciul Pavel - Llodra a avut de toate. Comentarii la deciziile arbitrilor de linie, sarituri peste fileu marca Andrei si, in final, un meci adjudecat tot de Franta - 7-6, 7-6. “Imi place sa joc, imi place sa fiu in teren in competitii. Evident, am jucat pentru placerea mea si pentru bucuria pu­blicului”, a declarat Pavel dupa meci. “Imi este dor de familia mea si proba­bil, cand ma voi retrage, nu voi face un come back.” Victor Hanescu a pre­­ferat sa se menajeze, renuntand la meciul pe care trebuia sa il dispute in compania lui Tsonga. Un meci de pal­mares, lasat la mana lui Horia Te­cau. Finalistul de la Australian Open, Tsonga, a preferat si el sa se me­­najeze, fiind inlocuit cu Cle­ment. A castigat francezul cu 6-7, 6-2, 6-4.

Capitanul echipei de Cupa Davis, Florin Segarceanu a declarat ca regreta infrangerea. ”Imi pare foarte rau, pentru ca am avut o evolutie buna. Trebuie sa recunoastem ca francezii sunt mai buni ca noi”, citeaza Gardianul.

In urma eliminarii din primul tur al Grupei Mondiale, Romania va juca barajul de mentinere in acest esalon, in septembrie, adversara urmand a fi cunoscuta in vara, cand se vor incheia meciurile din grupele zonale. Se cunosc insa cativa dintre potentialii adversari: Serbia, Belgia, Marea Britanie, Peru, Coreea de Sud sau Austria, echipe care au pierdut si ele, ca si noi, primul meci din Grupa Mondiala, anunta Romania Libera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.