Sala "Peania", plasata intr-o zona pustie de la periferia Atenei, a gazduit, sambata, Balcaniada de atletism indoor, competitie traditionala la care au participat Grecia, Bulgaria, Turcia, Serbia, Muntenegru, Albania, Moldova, Macedonia, Bosnia-Hertegovina si Romania. Dupa derularea celor 11 probe de la feminin si masculin, atletii romani s-au impus in toate topurile (F - 96p, M- 92p), la general devansand echipa gazda cu sapte puncte.

Dincolo de cifre, concursul s-a ridicat de multe ori la un inalt nivel tehnic, in prim-plan fiind de cele mai multe ori atletii nostri, fapt imbucurator la inceputul unui an de foc pentru sportul rege in contextul olimpic.

Astfel, la triplusalt, Adelina Gavrila si-a reconfirmat forma buna si dupa o saritura de 14,78 m (cea mai buna performanta mondiala), realizata acum o saptamana, la Bucuresti, a reusit aici 14,70 m din a treia incercare, o saritura "fara prag", cum spun atletii, adica cu o marja de 30 cm.

"M-am simtit foarte bine in aceasta sala", afirma Adelina dupa concurs. Intrebata ce obiectiv si-a propus pentru CM de la Valencia, Adelina a declarat: "Sunt superstitioasa si nu vreau sa spun mai mult decat ca astept sa ma clasez intre primii opt." De altfel, am vazut la lucru o alta Adelina comparativ cu 2007, cand parea ca si-a spus ultimul cuvant pe plan international. Revenirea la fostul antrenor, Mihail Dumitru, dar si pe plaiurile natale brailene, par a fi, insa, argumentele unui reviriment aproape incredibil.

Cea mai buna performanta mondiala a anului a stabilit-o si Liliana Popescu (800 m - 2:00,41), care desi a alergat in afara concursului (HC), a trecut prima linia de sosire in cursa castigata oficial de Mihaela Neacsu (2:03,01). O prezenta incununata de obtinerea baremului pentru CM indoor, dupa o absenta datorata nasterii, a fost si cea a ex-campioanei europene indoor la 1500 m, Elena Iagar Antoci, eleva antrenorului Doru Rosca, ajutat de Stefan Beregszaszy, fiind cronometrata in 4:12,50, timp ce i-a adus medalia de aur. Una dintre cele mai interesante si palpitante curse a fost cea feminina de 3000 m, unde blonda noastra Daniela Donisa, inca la tineret, s-a impus cu 8:55,39 in fata experimentatei turcoaice de origine etiopiana Degfa Bekele (8:56,73), atleta nostra realizand si baremul pentru CM.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.